ADÜ'den ODTÜ'ye destek

ADÜ öğrencileri "AKP'nin toplumu sindirme operasyonunun önemli bir ayağı üniversitelerde daha gerici, daha piyasacı, daha apolitik bir kültür AKP'nin mutlaka ki işine gelmektedir" dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden TKP'li Öğrenciler ODTÜ'de yaşanan en son olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması öncesinde Ankara Üniversitesi'ndeki yumurtalı protestoya istinaden "Yumurta mı Kuzu'dan çıkar Kuzu mu yumurtadan çıkar?" isimli sokak tiyatrosu oynandı.

Yapılan basın açıklamasında, Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'ye yaptığı çıkarma ve ilerici üniversitelerin protestosu hatırlatıldı. ODTÜ'lü öğrencilerin "Üniversitelerinde sermayeyi, gericiliği ve Tayyip Erdoğan'ı istememesinden daha doğal bir şey olamazdı" ifadesine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Her yere -özellikle üniversitelere- yandaşları ve çevik kuvvetle giden Tayyip Erdoğan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne de peşine polisi takarak gitmiştir. Çevik kuvvet, Tayyip Erdoğan'ı üniversitesinde görmek istemeyen 20 kadar devrimci öğrenciyi biber gazlı ve coplu müdahale il kontrol altına almaya çalışmış, ancak arkasından gelen sürekli protestolarla geri basmak zorunda kalmıştır.

AKP'nin toplumu sindirme operasyonunun önemli bir ayağı üniversitelerde daha gerici, daha piyasacı, daha apolitik bir kültür AKP'nin mutlaka ki işine gelmektedir. Bunun bir ayağını cemaatler ve tarikatlar kanalıyla örmeye çalışan AKP, kendine boyun eğmeyen ilerici ve devrimci öğrencileri polis baskısı ile yıldırmaya çalışmaktadır. Buradan en açık yüreklilikle ilan ediyoruz ki ne AKP'den ne de onun polislerinden korkmuyoruz!

Bu ülkenin üniversitelerinin ilerici birikimi bu meydan okumamızın temel dayanağıdır. AKP iktidarı 8 yıllık bir iktidar olmakla beraber, yeni bir yapı değildir, bu ülkenin ilerici değerlerini tasfiye etmek üzere en az Tayyip Erdoğan kadar piyasacı, gerici Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Kenan Evren, Turgut Özal gibilerini unutmamız mümkün değildir. Ancak bir kez daha tekrar etmek gerekirse biz de sırtımızı ülkenin ilerici birikimine dayamaktayız. Biz Turan Emeksiz'iz, Deniz Gezmiş'iz, Mahir Çayan'ız...

Tayyip Erdoğan bizim 'entelektüel düşünceden uzak' olduğumuzu söylüyor. Tayyip Bey kabul edin, entellektüel kelimesi ağzınızda gülünç duruyor. Hal böyleyken bize düşünce dünyasında 'meydan okumanız' ise bizi üzdü. Biz Nazım Hikmet'leri, Aziz Nesin'leri, Rıfat Ilgaz'ları, Sebahattin Ali'leri örnek alırız. Cahit Arf'ın, Mustafa İnan'ın, Necdet Bulut'un, Behice Boran'ın, Pertev Naili Boratav'ın kurduğu ve ders verdiği kürsülerde okuyor olmak bizi onurlandırır.

Üniversitelerimizde gericilerin, piyasacıların boy göstermesine, müşteri olarak gördükleri öğrencilerin karşısında utanmadan geçmelerine söyleyecek sözümüz vardır, Tayyip Erdoğan, sopa, bıçak ve yumurta getirmeden gelmemizi istemiş, sopa ve bıçak konusunu üniversitelerde sizin tetikçiliğinizi yapan milliyetçi ve islamcı gruplarla konuşmanız gerekir. Yumurta konusunda ise teklifimiz çok açık siz biber gazınızı copunuzu evde bırakıp gelin biz de yumurtamızı..."

Açıklama, öğrencilerin mücadeleye, boyun eğmemeye çağrılmasıyla son buldu.

(soL-Haber Merkezi)