Adana'da zamlara ve savaşa karşı eylem

Adana'da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından savaşa, ölümlere, açlığa, yoksulluğa, işsizlik ve zamlara karşı bir eylem gerçekleştirildi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde bir araya gelen siyasi partiler ve emek örgütleri savaşa, ölümlere, yoksulluğa, işsizlik ve zamlara karşı bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.

5 Ocak Meydanı'ndan başlayan yürüyüş İnönü Parkı'nda son buldu. AKP'nin zam ve savaş politikalarının eleştiren sloganların atıldığı yürüyüşten sonra bir basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasında, AKP hükümetinin ülke içinde halkı hızla yoksullaştırırken aynı zamanda Suriye'ye dönük emperyalist politikaların taşeronlağu üstlendiği belirtildi. Açıklamada şunlar söylendi:

"Başbakan bugünlerde sıkça 'yeni rejim kurduk'larını ifade ediyor. Bizler AKP'nin bu yeni rejiminde neler olduğunu çok iyi biliyoruz. İçeride ve dışarda savaş sözcüklerini dilinden düşürmeyen, ülke ekonomisini küresel sistemin rant merkezi haline getiren, emekçilerin her gün daha da yoksulluğun içine itildiği ve yıllardır AKP ile süregelen otoriter, baskıcı, tekleştirici ve anti-demokratik bir devlet anlayışıdır bu 'yeni rejim'.

Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak, emekçilerin ve daha da yoksullaştırılan halkların sesi olmaya, insanca yaşam için insanca yaşam ücretlerinin olduğu ve ülke kaynaklarının halkın yararına kullanıldığı, eşit ve adil bir ülke için, şimdi sesimizi daha da fazla yükseltmeye kararlıyız.

Savaş çığırtkanlığı yapanlara inat, ülkede, bölgede ve dünyada barış için kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadele etmeye kararlıyız! Bu kararlığımızda Suriye'de emperyalist müdahaleye hayır diyoruz."

Cezaevlerinde açlık grevi başlatan tutsakların durumuna da dikkat çekilen eyleme, DİSK, KESK, TMMOB, TTB'nin yanı sıra ÖDP, TKP ve Halkevleri de destek verdi.

(soL-Adana)