Adana'da "İsrail'e ve AKP'ye hayır" eylemi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Adana İl Örgütü, İsrail tarafından yapılan katliamı protesto etti.

TKP Adana il binası önünden yürüyüşe başlayan TKP'liler "İsrail taşeronu AKP istemiyoruz" yazan dövizler taşıdı. "Adana halkı uyuma Filistin'e sahip çık", "Kahrolsun ABD işbirlikçi AKP" sloganlarıyla yürüyüş yapan TKP'ye Adana halkı da destek verdi.

TKP, yapılan yürüyüşün ardından İnönü Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı TKP adına Salih Ersoy okudu. İsrail'in insanlık suçu işlediğini ve bu suça İsrail ile her türlü ilişki içinde olan AKP'nin de ortak olduğunu belirten Ersoy, Filistin direnişinin her zaman yanında olacaklarını söyledi. Yaşanan katliamın emperyalizmin Ortadoğu'da yürüttüğü operasyonun bir parçası olduğuna vurgu yapan Ersoy, İsrail'in yaptığı saldırının ABD tarafından da onaylandığını ifade etti.

Ersoy, TKP'nin Filistin'e karşı girişilen bu katliamın hesabını soracağını ve Adana halkının Filistin halkının yaşadıklarına sessiz kalmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamada "İsrail'in Türkiye'deki diplomatik misyonunun derhal sınır dışı edilmesini, İsrail ile yapılmış tüm askeri anlaşmaların derhal iptal edilmesini, İsrail ile yapılmış gizli anlaşmaların iptal edilerek, kamoyuna açıklanmasını, her türlü uluslararası platformda bu saldırının hesabının sorulmasını talep ediyoruz" denildi. Basın açıklaması sloganlar ve alkışlarla bitirildi.

(soL-Adana)