“Adana Emniyet Müdürü görevden alınmalı”

Türkiye Komünist Partisi, yazılı bir açıklama yaparak, TKP’yi “sol, bölücü örgüt” olarak nitelediği sözleri nedeniyle Adana Emniyet Müdürü’nün görevden alınmasını istedi.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez’in, basın mensuplarının da yer aldığı Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda Türkiye Komünist Partisi için “(…) TKP gibi ülke genelinde olup da ilimizde de bulunan başlıca sağ, sol ve bölücü örgütlerin faaliyetlerine rastlanmaktadır” dediği, çeşitli basın organlarına yansımıştı.

Türkiye Komünist Partisi Hukuk Bürosu, emniyet müdürünün bu sözleriyle ilgili bir açıklama yaparak İçişleri Bakanlığı ve Adana Valisi’nin, emniyet müdürünün böyle bir açıklama yapıp yapmadığını derhal kamuoyuna açıklamasını, emniyet müdürü bu sözleri gerçekten söylemişse Kesmez’in derhal görevden alınmasını istedi.

TKP’den yapılan açıklama şu şekilde:

Adana Emniyet Müdürü derhal görevden alınmalı

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez’in, Ramazanoğlu Konağı'nda gerçekleştirilen Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "(…) TKP gibi ülke genelinde olup da ilimizde de bulunan başlıca sağ, sol ve bölücü örgütlerin faaliyetlerine rastlanmaktadır” ifadelerini kullandığı basına yansımıştır.

Yine basına yansıyan haberlere göre, söz konusu toplantıya Adana Valisi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı da katılmıştır.

İçişleri Bakanı ve Adana Valisi, adı geçen Emniyet Müdürü’nün böylesi bir konuşma yapıp yapmadığını derhal açıklamalıdır. Böylesi bir açıklamanın yapılmış olması halinde, Adana Emniyet Müdürü derhal görevden alınmalı, hakkında yasal ve idari soruşturma başlatılmalıdır.

Adana Emniyet Müdürü’nün Türkiye Komünist Partisi’nin faaliyetlerini takip ve kontrol etme yetkisi bulunmamaktadır. Böylesi bir açıklama yapan Adana Emniyet Müdürü hem haddini aşmış hem de suç işlemiş olur.

TKP Hukuk Bürosu’nun bu olayın takipçisi olacağını ve sorumlular hakkında her türlü yasal girişimde bulunacağını kamuoyuna bildiririz.

TKP Hukuk Bürosu"

(soL - Haber Merkezi)