Açlık grevindeki tutsaklar için Aydın'da basın açıklaması

Aydın'da bir araya gelen siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri cezaevlerinde açlık grevi eylemi yapan PKK'li ve PJAK'lı mahkumların durumuna dikkat çekti. Yapılan açıklamada açlık grevinde kritik bir eşiğe gelindiği vurgulanırken, olası ölümlerin önüne geçilmesi için çağrı yapıldı.

Türkiye cezaevlerinde bulunan PKK ve PJAK davalarından tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül 2012 günü başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevin 39. gününe girmesi ve grevcilerin sağlık durumlarında kritik bir eşiğe gelinmesi nedeniyle Aydın’da bulunan Emek ve Demokrasi güçleri kent meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına yaptığı açıklamada Aydın İHD şube başkanı Jale Duygu, “İnsan hakları savunucuları hiçbir zaman açlık grevinin ölüm orucuna dönüşmesini istemezler. Bu nedenle açlık grevi eylemine başvuran mahpusların başta yaşam hakkı olmak üzere, sağlık hakların korunması için tüm yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesini savunurlar” dedi.

”İnsan hakları savunucuları olarak açlık grevi yapılan cezaevlerini yakinen takibe aldığımızı, şimdilik avukatlar vasıtası ile yaptığımız ziyaretleri daha da sıkılaştıracağımızı ve süreci yakından takip ederek olası ölümlerin ve sakatlanmaların önüne geçmek için gayret göstereceğimizi belirtmek isteriz” diyen Duygu, açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin Kürt sorununun çözümü noktasında tartışılan talepler olduğu ve bu nedenle de bu konuda siyasal iktidarın ölümler yaşanmadan gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirti.

Basın açıklamasına İHD, BDP, EMEP, HDK, KESK, ÖDP, TKP ve PSAKD destek verdi.

(soL-Aydın)