TKP: Ortak adaylar için çaba harcıyoruz

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada, 29 Mart&#039ta solun ortak başkan adayları çıkarması için belli ilkeler üzerinde anlaşıldığı vurgulandı.

soL (HABER MERKEZİ) T&uumlrkiye Kom&uumlnist Partisi, 29 Mart Yerel Se&ccedilimleri'nde solun ortak belediye başkan adayı &ccedilıkarması i&ccedilin y&uumlr&uumlt&uumllen temaslarda belli ilkeler &uumlzerinde anlaşıldığını, bu ilkeler etrafında b&uumlt&uumln yerelliklerde &ccedilalışma y&uumlr&uumlt&uumllmesi i&ccedilin parti &oumlrg&uumltlerine talimat g&oumlnderildiğini a&ccedilıkladı. TKP Genel Merkezi tarafından yapılan a&ccedilıklamada, &quotpartimiz her yerellikte solun ortak adaylarının &ccedilıkması i&ccedilin &ccedileşitli temaslar y&uumlr&uumltmektedir. Bu doğrultuda bazı siyasi parti ve &oumlrg&uumltlerle s&uumlrd&uumlr&uumllen merkezi g&oumlr&uumlşmelerde de belli ilkeler &uumlzerinde anlaşılmıştır&quot denirken, bu haftasonu kamuoyuna duyurulması beklenen &ccedilatı partisiyle TKP'nin bir ilgisinin bulunmadığı da belirtildi. A&ccedilıklamada&nbsp&quotDTP ve bazı sol &ccedilevrelerde tartışılan '&ccedilatı partisi' projesinin emek&ccedili halkın &ccedilıkarlarının savunulması ve solun bir iktidar se&ccedileneğini ortaya &ccedilıkarması a&ccedilısından bir anlamı olmadığı g&oumlr&uumlş&uumlm&uumlz&uuml ise koruyoruz&quot değerlendirmesi yapıldı.

İl Genel Meclisi'nde TKP adayları
Yapılan a&ccedilıklamada, TKP'nin 81 ilde İl Genel Meclisi se&ccedilimlerine kendi adaylarıyla ve kendi adıyla gireceği belirtilirken,&nbspbelediye başkanlıkları ve belediye meclisi &uumlyeliklerinde solun d&uumlzen partilerine alternatif oluşturmak i&ccedilin &quotortak aday&quot &ccedilıkarması i&ccedilin s&uumlrd&uumlr&uumllen merkezi g&oumlr&uumlşmelerde belli bir sonuca ulaşıldığı kaydedilerek ş&oumlyle denildi:

&quotT&uumlrkiye Kom&uumlnist Partisi, bu doğrultuda, daha &oumlnce a&ccedilıkladığı gibi, T&uumlrkiye iş&ccedili sınıfının sosyalist iktidar m&uumlcadelesinin temsilcisi olarak, 81 ilde İl Genel Meclisi se&ccedilimlerine TKP olarak kendi adayları ile katılacaktır. Belediye Başkanlıkları ve Belediye Meclisi &uumlyelikleri se&ccedilimlerinde ise partimiz her yerellikte solun ortak adaylarının &ccedilıkması i&ccedilin &ccedileşitli temaslar y&uumlr&uumltmektedir. Bu doğrultuda bazı siyasi parti ve &oumlrg&uumltlerle s&uumlrd&uumlr&uumllen merkezi g&oumlr&uumlşmelerde de belli ilkeler &uumlzerinde anlaşılmıştır.

TKP, kendisi a&ccedilısından asgari bir temel oluşturan bu ilkelerin takip&ccedilisi olacak, b&uumlt&uumln yerelliklerde 'emek&ccedili halkın' ortak adaylarının se&ccedililmesi i&ccedilin &ccedilaba harcayacaktır. Bunun m&uumlmk&uumln olmadığı yerelliklerde TKP kendi adaylarını &ccedilıkaracak, hi&ccedilbir bi&ccedilimde &quot&ccedilarşaf&ccedilı, NATO'cu&quot sermaye partisi CHP'ye destek olmayacaktır. Oylarını b&oumllmemesi gereken, T&uumlrkiye soludur ve T&uumlrkiye solu 29 Mart se&ccedilimlerinde AKP'den olduğu gibi CHP'den de kurtulmanın yolunu bulmalıdır.&quot

&Ccedilatı Partisi
Bu haftasonu kamuoyuna a&ccedilıklanması beklenen &ccedilatı partisinde TKP'nin yer almayacağı vurgulanan a&ccedilıklamada &quotTKP, bir siyasi parti olarak kendi bağımsız program ve hedeflerini her zamankinden daha g&uuml&ccedill&uuml bir bi&ccedilimde geniş toplumsal kesimlere taşımak kararlılığındadır. İlkeleri ve hedefleri a&ccedilık olan ve solun değerlerini erozyona uğratmayan her t&uumlr işbirliğine a&ccedilık olmak ve 2009 se&ccedilimlerinde yukarda andığımız ilkeler doğrultusunda yapılacak ortak se&ccedilim &ccedilalışmalarında yer almak da bu kararlılığımızın bir par&ccedilasıdır&quot g&oumlr&uumlşlerine yer verildi.
&nbsp