TKP’li Öğrenciler Küba’ya gidiyor

Türkiye Komünist Partili Öğrenciler, Küba Devrimi’nin 50. yıldönümünde Küba halkıyla dayanışmak üzere 27 Temmuz’da adaya bir delegasyon gönderecek.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partili Öğrenciler, Küba Devrimi'nin 50. yılı nedeniyle Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY) ve Küba Komünist Gençler Birliği'nin (UJC) çağrısıyla gerçekleşecek kutlamalara katılacak.

"Emperyalist savaş makinesi NATO'nun 60. yılında, 50 yıllık barış ve bağımsızlık sembolü Küba'ya gideceğiz" denilen açıklamada, delegasyonun 27 Temmuz'da gideceği kaydedildi.

TKP'li Öğrenciler'in açıklamasında şu sözlere yer verildi:

"Küba gençliği ve halkının 50 yıllık tercihi olan sosyalizmin eşsiz kazanımlarını başta eğitim, sağlık, istihdam ve işçi hakları olmak üzere elde ettiği büyük başarıları görecek, konuşacak ve ülkemizdeki sosyalizm mücadelesi için güç alacağız.

Sabahları okula girerken devletin süt verdiği mutlu çocukların eğitim, kültür ve spor haklarının devlet tarafından ücretsiz karşılandığı, herkese iş güvencesinin verildiği, ülkenin yalnız geleceği değil bugünü de olan gençliğin ülkesinden, kendilerine adanan bayramda yırtık pabuç giydirilen mutsuz çocukların eğitim, kültür, spor ve iş değil de jandarma dipçiği layık görülen gençliğin ülkesine, sevgili ülkemize, mücadele kararlılığı taşıyacağız.

Dünya gericiliğinin ikiyüzlü temsilcisi Obama'nın "diyalog, ılımlı İslam ve kimliklere saygı" palavrası altında savaşla tehdit ettiği dünya halklarını diz çökmeye çağırdığı, ülkemizdeki egemenlerin "Aleyküm selam yeni dünya düzeni" diye utanç verici yalakalıklarıyla cevap verdiği bir dönemde ABD ve NATO'nun güncel politikalarını tartışacak ve yargılayacağız.

Latin ve Kuzey Amerika, Ortadoğu, Afrika, Asya ve Avrupa'dan gelen binlerce genç, amigo Che ve Fidel ile kol kola girecek, gülümseyecek ve Washington'da oturan "sevimli" Obama'ya haykıracağız:

Emperyalizm seni yeneceğiz!
Hasta la Victoria, Siempre!"