TKP: Eyalet haritası emperyalist projenin itirafı

AB toplantısında Edirne ve Kırklareli'nin “eyalet” olarak gösterilmesi ile ilgili TKP Edirne İl Örgütü bir basın açıklaması yaptı.

TKP Edirne İl Örgütü tarafından "Eyalet haritasında hata yok, emperyalist projenin itirafı var!" başlıklı yapılan açıklamada Edirne ve Kırklareli'nin eyalet olarak gösterilmesi ve konuyla ilgili "çeviri hatası" açıklaması eleştirildi.

"Çeviri hatası" denilerek konunun geçiştirilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada "Türkiye ve Bulgaristan sınır ötesi işbirliği programının tanıtımı
yapılan toplantıda böylesi bir haritanın dağıtılması tesadüf değildir. Skandal harita, AKP bürokratlarının "çeviri hatası" gerekçesiyle üstünü örtebilecekleri ufak bir yanlış da değildir" denildi.

5 ay önce, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın yaptığı "Trakya'yı AB sınırları içine alalım" açıklaması hatırlatılan açıklamada "Haritadaki bir tercüme hatası değil, sistemli bir psikolojik altyapı oluşturma çabası söz konusudur. Edirne ve Kırklareli'yi Türkiye'den koparıp, Bulgaristan'ın Yambol, Haskova ve Burgas vilayetleriyle birleşik göstermek emperyalizmin "Özerk Trakya" projesi için yürüttüğü bir psikolojik operasyondur. Resmin bütününde, memleketimizin Trakya'dan bölünmesi, Avrupa Birliği güdümünde bir eyalete dönüştürülmesi vardır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: Skandal haritaya bir AKP bürokratı "mesaj mı veriyorsunuz?" diye tepki göstermiş. Fakat aynı bürokrat AB adına konuşan BulgaristanCumhurbaşkanı Yardımcısı'nın "ulusal sınırları olmayan Trakya hayal ediyoruz" sözlerine tek itiraz yöneltmemişti. AB emperyalizminin Bulgaristan üzerinden verdiği mesaj yeni mi anlaşıldı? Yoksa ilgili bürokrat 5 ay sonra vicdanına kulak mı verdi? Veya AKP'nin bürokratı Başbakan Erdoğan'dan "one minute!" taktiğini mi öğrendi?

Emperyalizmin "Özerk Trakya" projesine gerçek tepki AKP hükümetinin memurlarından değil, Trakya'nın aydınlık insanlarından gelmelidir. AB sözcüleri, haritalar, sınır ötesi işbirliği programları memleketin Trakya'dan parçalanmasına yönelik hazırlıklardır. Trakya'nın işçisi ve emekçisiyle aydınlık halkı bölücü planı görmeli, emperyalizmin güdümüne, uluslararası tekellerin eyaletleşmeyle getireceği dizginsiz emek sömürüsüne, başıbozukluğa karşı koymalıdır.

TKP emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine bu ülkenin sahipsiz olmadığını göstermeye devam edecektir. Halkımız uyanık olmalı ve bu kepazeliğe karşı sesini daha gür ve örgütlü çıkarmalıdır.