TKP’den Sinter Metal’e destek

Türkiye Komünist Partisi, işten çıkarılmalarını protesto için 37 gündür fabrika önünde direnişte olan Sinter Metal işçilerini ziyaret etti.

soL (HABER MERKEZİ) Sendikaya üye oldukları için 37 gün önce işten çıkarılan Sinter Metal işçilerinin, fabrika önündeki direnişleri ve mücadelelerine destek ziyaretleri sürüyor. Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Aydemir Güler ve partililer, Sinter Metal işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundular.

TKP üyelerini OSB girişinde bir grup Sinter Metal işçisi karşıladı. Kortejler halinde yürümeye başlayan işçiler ve TKP üyeleri "direne direne kazanacağız", "Sinter işçisi yalnız değildir" sloganları eşliğinde, fabrikanın bulunduğu organize sanayi bölgesini yürüyerek geçtiler. Fabrikanın önünde TKP'li grubu işçilerle birlikte Birleşik Metal-İş Sendikası (BMİS) Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve eğitim sekreteri Celalettin Aykanat karşıladı. Burada Aydemir Güler ve Adnan Serdaroğlu birer konuşma yaptılar.

'Yalnız değiliz sözü slogan olmaktan çıkmalı'
Aydemir Güler, şu anda Türkiye'de milyonlarca işsizin var olduğunu söyleyerek, "yalnız değiliz" demenin tek başına bir anlam taşımadığını, bunu bir slogan olmaktan çıkarıp gerçekten Türkiye'nin bütün işçilerinin, bütün emekçilerinin kol kola girerek örgütlendiği bir hale getirmenin gerektiğini söyledi.

İşçilerin gücünün örgütlülükten geldiğini belirten Güler, "örgütsüzsek hiçbir şey değiliz. Türkiye'de bunca saldırıya uğrayan insanlarımız, şimdi örgütlenmeyeceklerse ne zaman örgütlenecekler? Şimdi dur demeyeceksek ne zaman diyeceğiz? Ne kadar kalabalık olursak o kadar güç olmuyoruz, ne kadar örgütlü olursak o kadar güç oluyoruz" dedi. Güler, AKP iktidarının son zamanlarda, patronlara işçi çıkarmamaları karşılığında, işçilerin maaşlarını ödeme garantisini önerdiğini hatırlatarak, AKP'nin işçinin ve emekçinin hükümeti olmadığını, patronların hükümeti olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da verdikleri destekten dolayı Aydemir Güler'e ve TKP üyelerine teşekkür etti.