TKP 9. Kongre süreci başladı

Türkiye Komünist Partisi halkın vicdanı, işçi sınıfının aklı ve gençliğin iradesinin ortaya koyma amacı ile topladığı 9. Kongresi'ne hazırlık toplantılarına dün başladı. Toplantıların bugün öğleden sonraki bölümü tüm partililerin ve TKP dostlarının katılımı ile saat 14’te İstanbul Gösteri Merkezi’nde devam edecek.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi 9. Kongre hazırlık süreci dün başladı. Türkiye'nin dört bir yanından TKP üyesi 390 delege ve birçok ülkenin dost komünist parti temsilcisini bir araya getiren Kongre bugün de çalışmalarına devam edecek. Toplantıların bugün öğleden sonraki bölümü tüm partililerin ve TKP dostlarının katılımı ile saat 14'te İstanbul Gösteri Merkezi'nde devam edecek.

Toplantılarda 100'ü aşkın söz alan delege TKP'nin öncelikli hedefleri ve gelecek dönem çalışma başlıklarına ilişkin görüşlerini ortaya koyarken, kapitalizm ve kriz, AKP'ye karşı mücadele, TKP'nin Genç Meclis açılımı ile yerel seçim başlıklarını ele aldılar.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan toplantıda söz alarak TKP'nin 2007 Konferans sürecinden bu yana önüne koyduğu örgütsel dönüşüm hedefini yerine getirdiğine dikkat çekerken 9. Kongre ile yeni bir dönemin de başlangıcına işaret etti. Okuyan, TKP'nin kuruluş sürecini böylelikle tamamladığını vurgularken gençleri göreve çağırdı.

Kemal Okuyan'ın ardından söz alan TKP Genel Başkanı Aydemir Güler ise TKP programının yenilenen bölümüne ilişkin görüşlerini dillendirirken, partinin sosyalizmin çözüldüğü bir evrede sosyalizm amacı ile kurulduğuna dikkat çekti ve geçen sürede yürütülen ideolojik mücadelenin tarihsel önemine değindi.

AKP'nin Ortadoğu'da bölge halklarına yönelik Yeni Osmanlıcılık adı altında bir açılım yapmaya hazırlandığı bugünlerde TKP'ye düşen görev ve sorumlulukların tartışıldığı Kongre'de kriz ve işçi sınıfı, yerel seçimler, Kürt sorunu, Ergenekon operasyonu, Genç Meclis, Yurtsever Cephe çalışmaları, Filistin'le dayanışma, uluslararası dayanışma, Felaketin Eşiğinde broşürünün kullanımı, örgütlenme hedefleri başlıklarında yeni kararlar alınması bekleniyor.