ÖDP: Yargı üzerindeki hesaplaşmalara son verilsin

Askerlere sivil yargı yolunu açan TCK değişikliğini değerlendiren ÖDP Genel Başkanı Alper Taş “İktidar güçleri, yargı üzerindeki hesaplaşmalarına bir an önce son vermelidir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Ağır Ceza Mahkemesi konusuna giren bir suç işleyen askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması yolunu açan düzenlemeyle ilgili yazılı açıklama yaptı. "Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmaları yargı bağımsızlığı ve demokrasi için kuşkusuz önemlidir" diyen Taş, "Ancak bugün yapılanın yargının bağımsızlaştırılması çabasının sonucu olduğu söylenemez" ifadelerini kullandı.

Taş şöyle devam etti: "Yargı siyasallaşmıştır. İktidar arasındaki çatışmanın tarafları yargıyı siyasallaştıran, yargıya etki eden bir tutum içerisindedir. Bu tutum yargıyı bölmüştür. O nedenle yargının bağımsızlığından da demokratikleşmeden de söz etmek mümkün değildir. Aksine toplumun adalet duygusu giderek zayıflamakta, hukuka ve yargıya olan güven her geçen gün biraz daha sarsılmaktadır. İktidar güçleri, yargı üzerindeki hesaplaşmalarına bir an önce son vermelidir."