ÖDP Ankara 6. Olağan Konferansı toplandı

Haziran’da gerçekleştirilecek 6. Büyük Kongre öncesinde il kongrelerini toplayan ÖDP’nin Pazar günü yapılan Ankara Konferansında liberalizm karşıtlığı öne çıktı.

soL (ANKARA) Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin Haziran'da gerçekleşecek Kongresi öncesi Ankara Konferansı toplandı. Toplantıda solun önümüzdeki dönemde toplumsal bir güç haline gelebilmesi için liberalizme karşı durması gerektiği vurgulandı.

Konferans'ın konuklara açık bölümünde ÖDP Ankara İl Sekreteri Cevat Özdemir bir açış konuşması yaptı. Özdemir, emperyalist ve gerici saldırganlığın yoğunlaştığı bir dönemde ÖDP'nin neo-liberal politikalara ve cemaatçiliğe karşı kararlı bir duruş sergilediğini belirtti.

ÖDP merkez yönetimi adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker, Kürt sorunundaki emperyalist çıkmaza işaret ederek sorunun içeride, muhataplarıyla çözülmesi gerektiğini söyledi. İlker, ÖDP'nin sosyalizmin sorgulandığı bir dönemde kurulduğunu, bugün ise kapitalizmin sorgulandığını, bunun sosyalistlere yeni görevler biçtiğini ifade etti.

Toplantıda gelen konuklara da söz verildi. TMMOB ve KESK adına kısa birer selamlama konuşması yapıldı. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya krizin yarattığı toplumsal yıkıma dikkat çekerken, konuşmasında Ergenekon operasyonunun çeteleri ortaya çıkardığını ama bunun yeterli olmadığını ifade etti.
Devrimci 78'liler Federasyonu Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, ÖDP'nin önemli bir devrimci mirası olduğunu söyleyerek bunun bir şans olduğunu vurguladı.

Konferansa Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi üyesi Kaya Güvenç ve Ali Somel de katıldı. Ankara İl Komitesi adına söz alan Somel, bu dönemde solun güce ve ideolojik netliğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl içinde liberal ve gerici saldırı karşısında TKP ve ÖDP'nin oynadığı role değinen Somel, bu netliğin yeni Anayasa tartışmaları karşısında ve Kürt sorununa dair çözüm başlıklarında korunarak solun ölçeğini genişletmesi ve bir güç haline gelmesi gerektiğini ifade etti.

Müzik dinletisi sonrasında Konferans'ın kapalı bölümüne geçildi. ÖDP'nin 6. Olağan Kongresi 20-21 Haziran 2009 tarihlerinde Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplanacak.