EMEP: Ülke toprağı emperyalizmin hizmetinde

Emek Partisi’nden yapılan açıklamada, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili yasanın Meclis’ten AKP oylarıyla geçmesi sonucu, Kıbrıs adasının iki katı büyüklükte bir toprağın emperyalizmin hizmetine sunulduğuna işaret edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Emek Partisi (EMEP) Genel Merkezi, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili yasa tasarısının konuyla ilgili tüm kurumların muhalefetine karşın AKP oylarıyla Meclis'ten geçmesini protesto eden bir açıklama yayınladı. Tasarının Meclis'ten geçmesiyle, Kıbrıs adasının iki katı büyüklüğünde ülke toprağının "tarımsal amaçlı kullanma" adı altında emperyalizmin ve "dış güçler"in hizmetine sunulmasının yolunun açıldığına işaret eden EMEP, tasarıda son anda yapılan değişikliğinse sonucu değiştirmeyecek bir takıyye örneği olduğunu dile getirdi.

Tasarının görüşülmesi sırasında yalnızca muhalefet partilerinin değil, "ayak süren" AKP milletvekillerinin de Başbakan Erdoğan'ın tehditlerine hedef olduğunu hatırlatan EMEP, Erdoğan'ın "gözünü bu derece karartan"ın uluslararası sermaye ve emperyalizme göbekten bağımlılık olduğunu kaydetti.

Yasanın çıkmasına gerekçe olarak sayılan nedenlerin hiçbir inandırıcılığı olmadığını vurgulayan EMEP, söz konusu toprağın sınırda olmasının "işe doğrudan ülke güvenliğini ve komşu ülkelerle olan ilişkileri tehdit eden bir mahiyet de kazandırdığını" belirtti.

Yasanın mevcut haliyle yürürlüğe girmesinin ülkemizi telafisi mümkün olmayan zararlara uğratacağına dikkat çeken EMEP açıklamasında "Aklıselimle hareket edilmeli ve yol yakınken bu aymazlıktan dönülmelidir. 'Dış güçler'i işin içine sokmayan yeni bir düzenlemeyle, söz konusu arazideki mayınlar temizlenmeli ve tarıma açılacak topraklar bölgedeki topraksız ve az topraklı köylünün kullanımına verilmelidir" dedi.