Çeteciler, katliamlar, emperyalizm (Onur Şahin)

Hama şehrine bağlı Akrab köyünde patlayan bombalar en az 125 kişinin ölümüne veya yaralanmasına yol açtı. İşte Suriye’de eli kanlı çetelerin en son gerçekleştirdikleri katliam bu. Bizden bu katliama destek olmamızı istiyorlar utanmadan. Esad baskıcı, Esad zalim… Geçin artık bunları.

Emperyalizmin Ortadoğu'ya müdahalesini sağır sultan duydu. Silahlı çetelere nasıl destek olunduğunu, hatta bizim padişahımızın bu eli kanlı çeteler için ne fedakarlıklarda bulunduğunu.

Suriye’ye emperyalist müdahaleye sonuna kadar karşı çıkmak lazım. Emperyalistler ve onun baş aktörü ABD (Amerika Birleşik Devletleri) yıllardır aynı yalanı tekrarlıyor. Dün Irak’a kimyasal silah tehdidi diyerek müdahale etmişlerdi, bugün patriot füzelerini dikmek için aynı yalana baş vuruyorlar. Size de bir yerlerden tanıdık gelmiyor mu? Anlayacağınız çıkarları uğruna yalanla, dolanla dünyamızı kana boyuyorlar.

Sözde Arap halkları ayaklanıyordu, Ortadoğu'ya demokrasi geliyordu, diktatörler devriliyordu. Uluslararası kamuoyunu buna ikna etmeye çalıştılar, çalışıyorlar. Tunus’ta Bin Ali devrildi, Mısır’da Mübarek. İşler iyi gidiyordu. Domino etkisi yaratmıştı. Besbelli "Arap Baharı" yaşanıyordu işte. Sıra Libya’ya gelmişti. Diktatör Kaddafi devrilmeliydi, fakat işler istedikleri gibi gelişmedi. Libya’da halk Kaddafi’yi istemiyor falan değildi. NATO devreye girdi ve çözdü işi. Bizden de NATO'ya devrimci örgüt dememizi bekliyorlardı, yersek. El kaideciler, NATO'cular sokaklarda sürüyerek katletti Kaddafi’yi ve Libya’da şeriat ilan ettiler. Mükemmel devrimler olmaya devam ediyordu.

Sıra Suriye’ye geldi. Esad gitmeliydi, halkını katlediyordu. Sınırımıza bu kadar yakın bir ülkede yaşananlar bizim iç sorunumuz sayılırdı. Uluslararası baskı oluşturmak gerekirdi. Sabrımızı taşırırsa 2-3 saatlik işi vardı ne de olsa… Uçak krizi, Akçakale'ye düşen bombalar derken kendimizi savaşın ortasında bulduk. Hükümet çadırlar kurdu Suriye sınırına, ÖSO’cular gündüz çatışmaya gece ülkemize gelip kalmaya başladılar. Türkiye açıktan ÖSO’yu (Özgür Suriye Ordusu) destekliyordu, desteklemeye de devam ediyor.

Bu çetelerden kurtulmak, kardeş Suriye halkının yanında durmak bugün alınması gereken en önemli tavırlardan biridir. Yoksa utançla yazılacak bir tarihe hep birlikte tanıklık edeceğiz, elimizden hiçbir şey gelmezmiş gibi…