TKP Karlıktepe seçim bürosu açıldı: Girmedik sokak, çalmadık kapı bırakmayacağız

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) İstanbul Kartal'da bulunan Karlıktepe Mahallesinde seçim irtibat bürosu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu ve Kartal Belediye Başkan adayı Selahattin Kural'ın katılımıyla açıldı.

soL Haber Merkezi

TKP Kartal Karlıktepe seçim irtibat bürosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu ve Kartal Belediye Başkan adayı Selahattin Kural'ın katılımıyla açıldı.

'KARLIKTEPE'DE GİRMEDİK SOKAK, ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ'

Açılışta konuşan Kartal Belediye Başkan adayı Selahattin Kural, TKP’nin örgütsüzlüğe karşı seçimlere katıldığını vurgularak şu şekilde konuştu: “Yoksulluğun işsizliğin bolca olduğu, tecavüzün tacizin arttığı bir dönemde insanların örgütsüzlüğünü sağlayan bu düzenin tam karşısında emekçilerin, halkımızın örgütlenmesi için Türkiye Komünist Partisi seçimlere giriyor. Karlıktepe’de seçim irtibat büromuzu, bu mahallede girmedik sokak girmedik kapı bırakmamak için, örgütlenmek için açtık.”

'ONLARIN HAYALLERİNDE PATRONLARIN, CEMAATLERİN ÇIKARLARI VAR'

Kural’ın ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu, AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın açıklamalarına değinerek “AKP’nin adayı Binali Yıldırım, hayallerin ötesine geçecek bir projeden bahsediyor. Biz biliyoruz ki onların hayallerinde patronların, tarikat şeyhlerinin, cemaatlerin çıkarı var” dedi.

Karaoğlu konuşmasına şu ifadelerle devam etti: "Bir de bu dönem partilerin sadaka vaadleri var. Neredeyse bütün partiler, AKP’nin öncülüğünü yaptığı sadakaya devam edeceklerini söylüyor. Sadakanın adına sosyal harcamalar diyorlar. Süslü laflarla gizleseler de emekçileri muhtaç hale getirmenin biat etmelerini sağlamanın adı bu. Evet, onlar için hak değil sadaka! Evet onlar için vatandaş değil, kul! Emekçileri bu hale getirmelerine izin vermeyeceğiz. Emekçilerin, vatandaşların kul olmasına izin vermeyeceğiz."

'AKP İLE CHP BU KENTİ 25 YILDIR BİRLİKTE YÖNETİYOR'

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun AKP’ye yönelik açıklamalarını “palavra” olarak nitelendiren Karaoğlu, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Sosyal harcama bütçesini artıracağını söyleyen İmamoğlu da derman belediyeciliği yapacakmış. Kendisi Beylikdüzü'nde neye derman olmuş da İstanbul’da derman olacak?

Belediye meclisinde AKP’nin projelerine karşı ne yaptılar? AKP’yi eleştiriyorlar ama bugün eleştirdikleri her şeyi birlikte yaptılar. Siz herhangi bir muhalif ses duydunuz mu? Biz İstanbul'daki projelere, yağmaya, talana karşı durduk, mücadele ediyoruz  dediklerini, halka bunu anlattıklarını duydunuz mu? Belediyeciliği çıkar çetelerinin işi haline getirdiler. 

Şimdi geçmişler 25 yıldır AKP kenti yönetiyor ama halkı düşünmeden yönetti diyor. Buradan söylüyorum: Siz, birlikte yönettiniz bu şehri. Büyük uzlaşı ile birlikte yönettiniz. Yalanla, yağmayla, talanla, patronlarla, müteahhitlerle, yandaşlarınızla, tarikat şeyhlerinizle, cemaatlerle yönettiniz. Emekçiler için yaşanmaz bir kenti inşa ettiniz.  Bunların birbirlerinden bir farkı yok, hepsi patron düzeninin partileri.

Fakat seçim pusulasında bir de biz varız, Türkiye Komünist Partisi. Patron düzeninin karşısında yer alan işçi ve emekçiler için yaşanacak bir kent ve ülke kurmak için çalışan parti. Oylarınızla TKP'ye güç vermenizi istiyoruz. Komünistleri güçlendirmenizi istiyoruz.

Bugün açılışını yaptığımız seçim irtibat büromuzla Kartal'da çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

Açılışın ardından belediye başkan adayları, TKP Kartal İlçe Örgütü ile birlikte komşu esnafı ziyaret ederek hem TKP'nin seçim çalışmalarını anlattılar hem de 10 Mart’ta Kartal’da düzenlenecek seçim mitingine davet ettiler.