Görevi devralan İmamoğlu, Saraçhane'de toplanan kitleye seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Çağlayan Adliyesi'nde ikinci kez mazbatasını almasının ardından Saraçhane'deki İBB binasında yapılan törenle görevi devraldı. İmamoğlu Saraçhane'de toplanan kalabalığa seslendi.

İstanbul Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’ye geçerek saat 18.30’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasında düzenlenen devir-teslim törenine katıldı. 

İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinin ardından aldığı ilk mazbata, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı seçim yenileme kararının ardından iptal edilmişti.

İBB binasındaki törende İmamoğlu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı.

Yerlikaya devir teslim töreninde “7 Mayıs’tan bu yana vekaleten devraldığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şimdi Sayın Ekrem İmamoğlu’na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içinde birlikte çalıştığımız büyükşehir ailesine ve tüm İstanbullu hemşehrilerime sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.

HERKESLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYI DİLEDİ

Vali Yerlikaya'ya teşekkür eden İmamoğlu, "İBB'nin mührünü devraldım, daha önce de mazbatamızı almıştık. Böyle kadim bir kente belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ve hissediyor" dedi.

"Bu şehrin tarihine, maneviyatına, geçmişten bugüne her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak yanlışlar yapmaktan sakınacak bir yönetim anlayışını ortaya koymayı istiyorum. İstanbul’umuzun çok şeye ihtiyacı var, Allah mahcup etmesin" diyen İmamoğlu, herkesle uyum içinde çalışmayı dilediğini sözlerine ekledi.

SARAÇHANE'DE TOPLANAN KİTLEYE SESLENDİ

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbulluları törene davet etmişti.

23 Haziran'da yinelenen İBB seçimlerinde yüzde 9'luk farkla yeniden seçilen İmamoğlu görevi devralmasının ardından Saraçhane'de toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada "31 Mart gecesi birileri saati durdurmak istedi ama 31 Mart gecesi durdurmak istedikleri saati, 23 Haziran'da millet çalıştırdı! Saatleri durdururarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Milletin iradesini hiç kimse yok sayamaz. Milletin emanetini iade etmeye çalışırsanız millet de öyle bir karar alır ki bunun önünde hiç kimse duramaz. Sizler bunu ispat ettiniz" dedi.

23 Haziran'da İstanbulluların "demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana" ders verdiğini söyleyen İmamoğlu, "İstanbullu 'Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi' dedi. İstanbullu dedi ki, 'Benim adalet duygularımla oynayamazsınız'. İstanbullu dedi ki 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'" diye konuştu.

"Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir, damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır" diyen İmamoğlu "demokrasiyi hiçe sayanları milletçe yok saydık, yok hükmündedir o bir avuç insan" diye konuştu.

'ZENGİNİ, FAKİRİ EŞİTİZ'

İmamoğlu "Eşitiz biz. Zengini, fakiri eşitiz. Eşitlik duygusu çok önemli. Yok ayrımcılık, Türk, Kürt herkes eşit. Ermeni'si, Rum'u, Süryani'si, Yahudi'si, Arab'ı, Arnavut'u herkes eşit. Milletçe biriz, biz biriz" dedi.

İttifak partilerine teşekkür eden İmamoğlu CHP'ye, İYİP'e, partisinin tüm çalışanlarına ve kurullarına, HDP'ye, 23 Haziran'da adaylığını sürdüren Vatan Partisi adayına ve Saadet Partisi'ne teşekkür etti.

"İstanbul'da israf bitecek, tasarruf başlayacak" diyen İmamoğlu, "Kişiye, partiye değil, 16 milyon insan için çalışacağım. Her Büyükşehir Belediye çalışanının yeri başımın üstü. Ancak başka öncelikleri varsa, belediyede başka işler peşinde koşuyorsa benim onunla işim olmaz" diye belirtti.

İmamoğlu sözlerine "Ben kendimi 16 milyon İstanbulluya, sizleri de Allah'a emanet ediyorum. Aşamayacağımız hiçbir engel yok, hepinizi çok seviyorum, her şey çok güzel olacak" diyerek son verdi.