CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kritik Parti Meclisi toplantısı esnasında istifa açıklaması geldi. ​CHP yetkilileri, Kaftancıoğlu'nun istifasını doğruladı.

soL-Haber Merkezi

CHP Parti Meclisi, yerel seçimde belediye başkan adaylarının listesini belirlemeye çalışırken İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'dan istifa açıklaması geldi.

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada:

"Daima pusulam olan CHP Örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz,yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım" dedi.

İSTAFA'NIN ARKASINDA ATAŞEHİR VE ŞİŞLİ ADAYLIKLARI MI VAR?

Kaftancıoğlu’nun istifası sonrası Parti Meclisi toplantısı yarıda kesildi. Kaftancıoğlu’nun İstanbul’da belirlenen adaylara tepki göstererek istifasını açıkladığı belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya gelen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında kabul edilen listede Ataşehir ve Beykoz için aday açıklanmaması dikkat çekti. 

Kaftancıoğlu'nun istifa kararının arkasında Ataşehir ve Şişli adaylarında yaşanan tartışmaların yer aldığı öne sürülüyor. Ekim ayında İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan eski CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yeniden aday gösterileceği gelen bilgiler arasında. Şişli adaylığı için geri çekildiğini açıklayan Mustafa Sarıgül yerine ise yine Sarıgül'e yakın bir isim olan Fidan Aslan Eroğlu'nun aday gösterileceği belirtliyor.

​CHP yetkilileri, Kaftancıoğlu'nun istifasını doğruladı.