'Aynı gemide değiliz' diyenler her yerde: Ankara, Beyoğlu, Beykoz, Kocaeli, Kadıköy, İzmir, Hacıbektaş...

Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayları yurdun dört bir yanındaki seçim çalışmalarını sürdürüyor, emekçilerle bir araya geliyor.

soL - Haber Merkezi

TKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu ve Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi adayı sanatçı Orhan Aydın, Beyoğlu halkıyla seçimlere az bir zaman kala bir buluşma gerçekleştirdi.

Etkinlikte ilk sözü TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu aldı. Emekçiler iş yerlerinde sömürüyü çıplak bir şekilde hissederken, ülke geneline baktıkları zaman bu netlik ayarının bozulduğunu ifade eden Karaoğlu, bunun nedeninin işçilerin farklı eksenlerde taraflaştırılması olduğunu vurguladı. Bugün "beka sorunu" diyerek, vatan-millet edebiyatıyla ya da dinselleşmenin önü açılarak bu temel çelişkinin üzerinin örtüldüğünü ve buna tüm düzen partilerinin hizmet ettiğini belirtti.  

'BU KENTİ YALNIZCA KOMÜNİSTLER YÖNETEBİLİR'

Karaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Düzen partileri çöken düzenin bekçiliğini yaparken, TKP'nin temsil ettiği siyasi hat, emekçilerin tek umudu haline geliyor. 'AKP gitsin ama rant devam etsin, AKP gitsin ama yağmacılık devam etsin, AKP gitsin gerekirse müteahhit belediye başkanı gelsin' düşüncesinin hiçbir hükmü kalmadı. TKP güçsüz bir parti olsaydı ilkesiz ittifakların peşinde koşardı. TKP asla güçsüz bir parti değildir. Bu kenti yalnızca komünistler yönetebilir. Bu kenti yalnızca komünistler insanca yaşanacak hale getirebilir. Sandığa gittiğimizde 'neye onay veriyorum' sorusunu kendimize sormamız gerekiyor. Bu yağmacı, ranta dayalı düzene son vermenin tek yolu komünistlere omuz vermekten geçiyor.”

'BU ÇÜRÜME AŞILMALIDIR'

TKP Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi adayı sanatçı Orhan Aydın sözlerine Flormar işçilerinin direnişinin öyküsünü anlatarak başladı, örgütlenme hakkına sahip çıkan Flormar işçilerinin işçi sınıfına ilham vermesi gerektiğini belirtti. 

Komünistlerin yerel seçimlerde Ovacık modelini Dersim’e ve Türkiye’nin başka bölgelerine yayma imkanına kavuştuğunu belirten Orhan Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Bugünün temel sorunu emeğe değememek. Sistem partilerinin elinde insanlar çaresiz, savunmasız bırakılıyor. Aydın hareketindeki temel çürümeninse bu çaresizlikte önemli bir rolü var. Solun güçlü olduğu dönemlerle kıyaslandığında sanatçılar artık el etek öpmek için sıraya giriyor. Bu çürüme aşılmalıdır."

KARAOĞLU, PE KADIKÖY KAFE BAR MAĞAZA KOMİTESİ İLE BİR ARAYA GELDİ

TKP İstanbul Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu akşam saatlerinde de Patronların Ensesindeyiz Kadıköy Kafe Bar Mağaza Komitesi ile bir araya geldi.
PE Kadıköy kafe bar mağaza komitesinin örgütlenme sürecini aktaran Kadıköy Belediye Meclis üyesi adayı Tuluğ Ünlütürk güvencesiz, çok ucuza, ve zor şartlarda çalışan kafe bar mağaza emekçilerinin Kadıköy gibi merkezlerde yeni bir işçi kültürü yaratabilmek için bir araya gelip dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.

Daha sonra sözü alan Kadıköy Belediye Meclis üyesi adayı Kafe Bar çalışanı Aziz Barkın Kadıoğlu, Kadıköy’ün herkesin rahatlamaya, eğlenmeye geldiği bir yer olarak algılandığını ancak Kadıköy’ün esas sahiplerinin burada çalışan emekçiler olduğunu vurguladı, bir araya gelmek, dayanışmak ve mücadele etmek için neler yapılabileceğini anlattı. 

TKP İstanbul Belediye Başkan adayı Zehra Güner Karaoğlu, Patronların Ensesindeyiz ağının esnek ve kuralsız çalışanlar, sendikalı olması mümkün olmayan işyerlerinde olanlardan haberdar olmak, haklarını alabilmeleri için dayanışma içinde olup haber ve avukat yardımı yapmak, mücadeleye çağırmak için kurulduğunu, Madame Coco, Anı Tur'da hızlıca nasıl örgütlenildiğini anlattı.
Seçime çok az kaldığı için vaatlerin havalarda uçustuğunu belirten Karaoğlu, bu vaatlerin işçiler için bir şeyi değiştirmeyeceğini belirterek "Avrasya Tüneli. Hepimiz onun parasının cebimizden ödüyoruz, oradan geçemiyoruz bile. Proje dedikleri şeyler bizim paramızın patronlar için nasıl daha çok yararlı kullanılması için" dedi. Toplantıda Kadıköy’de yaşanan emek cehennemine, patronların çalışanlara yaptığı taciz ve mobbinge, göçmen işçilerin yaşadığı sorunlara değinildi. 

TKP İZMİT'TE YAHYA KAPTAN HALKI İLE BULUŞTU

TKP Kocaeli İzmit ilçesi Yahya Kaptan Mahallesinde seçim buluşması düzenledi. TKP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Tozkoparan’ın seçimlerle ilgili değerlendirme yaptığı buluşmaya çok sayıda emekçi ve öğrenci katıldı. Buluşmada konuşan Mustafa Tozkoparan "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne 16 milyar ödenek verildi. Ama Kocaeli Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyesi. Bu yüzden soruyoruz bu para nereye gitti?’’ dedi. Tozkoparan "Belediyeleri birilerini zengin etmek için kullanıyorlar. Biz buna bir son vermeye geliyoruz" diye konuştu.

"Çalınmazsa, halk için çalışılırsa bütün sorunlar çözülür" diyen Tozkoparan "Ulaşımı bedava yaptı da mı borçlandı? Hayır, ulaşımı en pahalı illerden biriyiz. Her yere hastane mi yaptı? Hayır, mesela Gebze’deki bir işçi bir araştırma hastanesine gelmek için 2 saat yol kat ediyor. Soruyorum ne yaptılar? Emekçiyi borçlandırdılar, kendi patronlarını zengin ettiler" ifadelerini kullandı. TKP'nin bu rezil düzene dur demek için seçime girdiğini belirten Tozkoparan "Gemiyi batırıyorlar deliklerini de bizim kapatmamızı istiyorlar. Biz onlarla aynı gemide değiliz" dedi. Ovacık örneğini hatırlatan Tozkoparan "Ovacık Belediyesi kalem kalem açıkladı gelirini giderini. Kocaeli’nde ise nasıl gizleyeceklerini şaşırıyorlar. Patronları yalnız bırakalım, gelin Ovacık örneğini çoğaltalım" dedi.

Birçok emekçinin söz aldığı etkinlikte iş cinayetinde ölen bir emekçinin otopsisini yaptığını belirten bir doktor "Bir gün bir işçi iş yerinde hayatını kaybetti. Ben hastanın otopsisini yapmaya gittiğimde öğrendim, ölen işçinin arkadaşları yarım saat sonra zorla iş başı yaptırılmış. Böyle bir şey olabilir mi? Biz korkunç bir sistemde yaşıyoruz" dedi.
Ardından söz alan bir öğretmen ise sendikaların düzen karşısında yeterli direniş göstermediklerini belirterek şunları söyledi: "Öğretmenler için hazırlanan yeni yasa çok büyük problemler getirecek. Seçimlerden sonra her şey daha zorlaşacak. Öğretmenlerin mücadelesi artık çok kritik olacak, bu yüzden öğretmenler daha güçlü mücadele etmeli artık."

Son sözü ise fayans ustası bir işçi alarak çalışma saatlerinin çok uzun olduğunu vurguladı: "Biz çalışıyoruz kazandığımız para yarına çıkmıyor, patron ise zenginliğine zenginlik katıyor. TKP’nin söylediği aynı gemide değiliz sözüne katılıyorum."

TKP İZMİR ADAYI SENEM DORUK İNAM HATAY'DAKİ EMEKÇİLERLE BULUŞTU

TKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Senem Doruk İnam bugün Hatay semtinde yaşayan emekçilerle bir araya geldi.

TKP ANKARA ADAYI MİMARLARLA BULUŞTU

TKP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Fatma Korur, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret etti.

Korur’u Mimarlar Odası Ankara şube başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar yönetim kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu ve şube sekreteri Nihal Evirgen karşıladı.

Korur, Ankara’nın sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini sıraladı ilke ve hedeflerini anlattı. Ziyarette yerel yönetim seçimlerine ve bu süreçte meslek odalarının önemine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

TKP BEYKOZ'DA...

İstanbul'un Beykoz ilçesinde de bir seçim toplantısı gerçekleşti. Açılış konuşmasını belediye meclis üyesi adayı Baran Bol yaptı. Ardından sırasıyla Aydemir Güler ve Beykoz Belediye Başkan adayı Murat Dilek konuştu. Toplantı sırasında Beykozspor temsilcileri Aydemir Güler ve Murat Dilek'i tebrik ederek kendilerine Beykozspor armalı birer kupa hediye ettiler.

Konuşmanın ardından Aydemir Güler ve adaylar katılımcıların sorularını yanıtladı. Son olarak Aydemir Güler, yeni parti üyelerine rozetlerini taktı.

TKP YARIN HACIBEKTAŞ'TA MİTİNG DÜZENLİYOR

TKP, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde yarın bir miting düzenliyor. 28 Mart Perşembe günü saat 16.30'da eski pazar yerindeki mitinde belediye başkan adayı Ali Haydar Can Sümer'in yanı sıra TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan gazeteci-yazar Enver Aysever, müzisyen Gülcan Altan katılacak.