Ve AKP yeni bir canlı türü yarattı!

19 Aralık Pazar günü düzenlenen Maraş Katliamı Anması'nı ofisinden izlyen katliamın 1 numaralı sanığı Ökkeş Kenger (Şendiller) eleştirilere öyle cümlelerle yanıt verdi ki, artık yeni bir canlı türü ile karşı karşıya olduğumuza emin olduk.

Bilindiği gibi, Ökkeş Kenger (Şendiller) 500 kişinin ölümü ile sonuçlanan Maraş katliamının 1 numaralı sanığı olarak yargılandı ve beraat etti. O dönem Ülkü Ocakları üyesi olan Ökkeş Kenger, daha sonrasında ANAP-BBP koalisyonunun milletvekili olup Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi olmaya bile cüret etti.

Bu katil, daha da ileri giderek, katliamda yakınlarını kaybedenlerin karşısına Maraş'ta çıktı. Katliamın hesabının sorulmasını talep eden Aleviler ve solcular kanlı katliamın 32. yılında Alevi Bektaşi Derneği'nin çağrısı ile Maraş'a gelmişti. Katil Kenger, 'Ökkeş Şendiller İrtibat Bürosu" tabelalı ofisinden anmayı izlemeye cüret ederek, insanın kanını donduran bir işe imza attı.

Devlet Bahçeli ile 'al birini vur ötekine' dedirtecek bir polemiğe giren Şendiller, eleştirilere verdiği yanıtta AKP döneminde moda olan 'darbe karşıtı' ve 'demokrat' retorik ile kendini savundu: “Bahçeli’ye hatırlatmak isteriz ki, biz darbecilerin giriş yasaklarına dahi boyun eğmeden Kahramanmaraş’ımıza ve yuvamıza gitmekten geri durmamışız. Yasaklara ve dayatmalara baş kaldırmak insanlık onurumuzdur.