Türkiye’nin ‘top model’ adayı: ‘Her şeyin bir manevi duygusu vardır'

“Miss Model of Turkey” yarışması finalistleri Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Bazıları dua etti, bazıları namaz kıldı. “Top model” adaylarından bir tanesi “Her şeyin bir manevi duygusu var, bizim de manevi duygumuz çok yüksek” dedi.

Bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilecek olan “Miss Model of Turkey” yarışmasına katılacak finalistler, yarışma öncesinde Eyüp Sultan Türbesi’ni ziyaret etmişler. Radikal’in haberine göre sabah 10.30 sularında türbeye gelen ve başörtülerini takan model adayları dua etmiş. Maneviyatı diğer adaylardan daha kuvvetli olan bazıları namaza da durmuş.

Dini vecibeler yerine getirildikten sonra caminin avlusunda mehter takımını dinlemiş model adayları. Kalbler iç huzuruyla dolduktan sonra, Ramazan eğlencelerinden bir kuble de olsa tadalan güzellerden bazıları çûş-u huruşa gelmiş. Geçilmiş kameraların karşısına… Demeçler verilmiş.

Güzellerden bir tanesi şöyle konuşmuş: “Böyle bir manevi ziyaret yaptıkları için çok sevindim. Çünkü bildiğiniz gibi bu tür yarışmalarda böyle etkinlikler pek yapılmıyor. Bu çok yeni ve çok güzel bir şey… O yüzden mübarek Cuma gününde ve Ramazan ayında burada olmamız çok önemli. İnsanlar modellere farklı gözle bakıyorlar. Herşeyin bir manevi duygusu vardır, bizim de manevi duygumuz çok yüksek. Modellik maneviyatının da olmasıdır, inancının da olmasıdır. Çıkıp sadece podyumda yürümek değildir. Bu anlamda burada olmak güzel oldu.”

Jüri üyelerinin artık sadece dış güzelliğe değil, adayların maneviyatının kuvvetine ve iç güzelliğine de bakacağını sezen hanım kızımız, birinciliğin en güçlü adaylarından olduğunu göstermiş herkese. Yarışmanın sonunda da “insanlık için ne dilersiniz” sorusuna “Dünya barışı Allah’ın izniyle” diye yanıt verebilir güzelliğinin içini dışını sergilemek için...

Yalnız cami avlusunda basına verilen fotoğraflardan bir tanesini görünce (yukarıda), kadraja yakalanan şu mü’min'in yakarışını duyar gibi olduk: “Ya Rabbim sen aklıma mukayyet ol!”

(soL postal)