Şok, şok, şok! Taha Akyol'dan Başbakan'a göz yaşartan dilekçe!

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, bugün okuyanların göz pınarlarını titreten bir yazı kaleme aldı. Yazı demek doğru değil aslında, "ilk cümle" demek daha makul. Ancak Akyol'un Başbakan'a yolladığı şifreli dilekçeyi çözünce daha fazlasıyla karşılaştık. İşte o dilekçe...

AK Parti Genel Başkanı,

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,

Bugünkü yazımın başlığında AK Parti'yi "AKP" olarak yazdığım için bu dilekçeyi arz etmeye karar verdim. Yüksek müsadenizle izah edeyim: Bendeniz aslında editör arkadaşların kurbanıyım. AK Parti'yi AK Parti olarak yazsam, başlık satırı ikiye çıkacak, hem şık bir görüntü oluşmayacak, hem de editör arkadaşlar sıkıntı yaşayacaktı. Bu noktaya nazar-ı dikkatinizi celbetmek isterim.

Bütün bu sözlerim sizi ikna etmediyse ilave etmeme müsade buyurunuz. Ellerinizden öper, bizim oğlan Mustafa'yı bilirsiniz. "Mustafa eşek kadar adam oldu, ne Mustafa'sı?" diye celâllenmeden önce izin veriniz. Bizim kerata ekmeğini eline alsa da, münasip bir kısmet bulup kendisini dünya evine sokmak niyetindeyiz inşallah. Elimiz şu sıralar sıkışık, AK Parti yerine AKP yazışımı bir de bu yüzden maruz görürseniz maaile çok bahtiyar olacağız. Neticede sürüngen bile rızkına koşuyor.

Bundan veçhile, hürmetler eder, zevceniz Emine Hanım'a selamlarımı iletir, gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.

Kulunuz,

Taha