Sığırcık kuşları şov yapmıyor, şükrediyor!

Sığırcık kuşlarının gökyüzünde oluşturduğu güzel görüntüleri izlerken sakın ha "insanoğluna görsel bir şov sunduklarını" düşünmeyin. Onlar şükür dansı yapıyor, örnek alın!

Zaman gazetesinin Cuma ekinde Ali Ünal imzalı bir yazı yayınlandı. "Sğırcık kuşlarının şükür dansı" başlıklı yazıda Ankara Gölbaşı'nda çekilen güzel fotoğraflar da yer alırken, sığırcık kuşlarının "amaçları" şöyle anlatılıyor:

"Her canlı kendi meşrebince hamd edermiş Yaradan'a. Onlar da öyle. Sabah gün ağarırken geceyi geçirdikleri Ankara Mogan Gölü'ndeki sazlıklardan, şehrin değişik bölgelerindeki çöplüklere beslenmek için gidiyor, gün batımına doğru yuvalarına dönüyorlar. Sazlıklara iniş yapmadan önce de kızıl ışık eşliğinde dans etmeye başlıyorlar. Amaçları, yol kenarlarında durup kendilerini izleyen insanoğluna görsel bir şov sunmak değil. Karınlarını doyurup birbirlerine kavuşmanın heyecanını yaşıyor, başlarını sokacak bir yuvaya sahip olmanın şükrünü eda ediyorlar aslında. Kanaatkârlıkları karşısında, 'Ey Rabb'im!' diyor ve susuyor kalbimiz."

Aman 'görsel şov' diyerek izlemeyin, çarpılırsınız!