Muhafazakar yazar kızını subliminal mesajdan nasıl kurtardı?

Yeni Şafak, Rota Haber, TGRT gibi muhafazakar medya kuruluşlarında çalışan gazeteci-yazar Fikri Akyüz, içkiden nefret ettiği için çocuğunu 1-A sınıfına kaydettirmediğini yazdı. İlkokul sınıfında verilen subliminal mesaj, acar gazeteciden kaçmadı.

Fikri Akyüz birçokları tarafından “muhafazakar basının etkili kalemlerinden” diye kabul ediliyor. Daha önce Yeni Şafak, Yeni Aktüel, Takvim, Haber 7, Rota Haber gibi çeşitli haber portalları, dergi ve gazetelerde çalışan, TGRT’de program yapan Akyüz’ün “Bir Millet Çıldırıyor”, “Su Seviyesi İki Ayakla Ölçülmez”, “Kan Grubu: Asil, Dini: Bütün” başlıklı kitapları da mevcut.

Akyüz geçtiğimiz aylarda Nagehan Alçı-Rasim Ozan Kütahyalı çiftini eleştirdiği için Sabah-ATV grubuna bağlı Yeni Aktüel dergisinden istifa etmek zorunda kalmasıyla gündeme gelmişti. Muhafazakar yazar, istifasına neden olan yazısında Rasim Ozan Kütahyalı-Nagehan Alçı çiftinin Aydın Doğan’la buluşmalarını gündeme getiriyor ve buluşmadan Sabah-ATV’nin patronu Serhat Albayrak’ın da haberdar olduğunu aktarıyordu. Ardından çalıştığı derginden atıldı daha doğrusu istifa etti. Twitter’da “Serhat Albayrak, Sevilay Yükselir ve Rasim Ozan’a beni sattı ya… Hayırlı uğurlu olsun…” gibi mesajlar yayımlayarak, yaşadığı hayal kırıklığıyla gündeme geldi. Ancak bu ihanet karşısında da alkolün pençesine düşmediği sanılıyor. Bu şakımaları ayık kafayla yazdı, zira her fırsatta içkiden nefret ettiğini söylüyor.

“Muhafazakar basının etkili kalemi” Fikri Akyüz, bugün de Twitter’da yazdığı bir başka mesajda işte bu yönüyle gündeme gelmeyi başardı:
“İçkiden nefret ediyorum. Kızımı ilkokula kaydederken sınıfın 1-A olduğunu fark ettim. Kızıma BİRA'yı çağrıştırmasın diye 1-B'ye nakletmiştim!”

İktidarın şifrelerini çözen muhafazakar kalem yine kül yutmadı ilkokul sınıflarının şubeleri aracılığıyla verilen subliminal mesajı da çözdü.

Daha önce araştırmacı gazeteci Sefer Darıcı sekiz yıllık çalışmalarının sonucunu Samanyolu Haber’de ilan etmiş, Susam Sokağı gibi çocuk programlarında çaktırmadan gösterilen “sex” ve “kill” yazılarıyla çocukların bilinçaltına nüfuz edildiğini ortaya çıkartmıştı. Darıcı bu araştırmasından yola çıkarak “Bir nesil Susam Sokağı'yla büyütülüp Simit Sarayları'na mahkum edildi, şimdiki nesil ise bu yazılar ile (İngilizce 'sex' ve 'kill' mesajları ile) fuhuş bataklığına sürükleniyor” sonucuna ulaşıyor, çocuk programları skandalına noktayı koyuyordu.

Fikri Akyüz ise çocuk programlarındaki rezaleti açığa çıkartan meslektaşının çalışmasını tamamlayan bir bulguya ulaşmış oldu: 1-A’ya giden çocuk ileride alkolik olur! Subliminal mesajlar bunlar…

(soL-Postal)