Gavurun aklı almamış: Oruç tutanı işten atmışlar

Oruç tutanı işten atmışlar! Vay anam! Bu da olmuş.

Gennevilliers Belediyesi yapmış bunu.

Vay anam! Kesin Diyarbakır'ın bir ilçesidir. KCK'dan atsalar ya içeri.

Yok be, Janvilye bu. (Ha bizim janvilye. CHP'li miydi bunun belediye başkanı?)

Fransa'nın Janvilye nahiyesinin belediyesi, çocuklar için düzenlenen yaz kampında görev yapan iki müslüman animatörü işten çıkarmış.

Milliyet'in haberine göre. Haber dediysek, nal kadar manşetten söz ediyoruz, boru değil.

O nasıl işten çıkarmaysa, animatörlere "siz artık gelmeyin ama sözleşmenizin süresi boyunca maaş almaya devam edeceksiniz" demişler.

Gavurun aklı almamış.

Çocukları gezdirip, eğlendirip arada onları yedirip içirirken oruç olan bir müslüman evladının işinin hakkını ziyadesiyle verebileceğini.

"Sen gelme" demişler.

Kontrata "çocuklarla beraber yemek yeme ve içme" şartını koymuş gavur. (Ulaan, bizim müslüman evladı da anlamamış kontratı imzalarken başına ne geleceğini. Gavur niyeti bozmuş oysa. Vay sen çocuklarla yeyip içmeyorsun, işine son.)

Belediye yetkilisi Nicole Varet (bildiğin Nikol, Kürt falan değil yani) 3 yıl önce de aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını ve oruçlu bir animatörün kullandığı aracın kaza yapması sonucu birçok çocuğun yaralandığını söylemiş. Varet, (oh millet oruç sen et var, pastırma var diye gir kanlarına) bu sebeple kontrata böyle bir madde eklediklerini ifade etmiş.

İşte gördünüz mü? Siz bi ramazan davuluna laf edin, Janvilyer'de yaşayan mazlum müslüman halk nelere katlanıyor.

"Oruç tuttuğu için işten çıkarıldı. Belediyeden şok açıklama."

Hay dilini yiyim, hay "bacınızın bıdığı sizlere feda olsun"... Ne güzel manşet öyle. O manşeti atan komutan ne güzel komutandır.

Alevilere baskı varmış da, oruç tutmayana saldırılıyormuş.

Sen ne diyorsun be! Janvilye'de müslümanlara yapılan zulümden haberin var mı?

Yok efendim oruçlu animatör araba kullanırken ağaca girmiş de çocuklar yaralanmış.

İman gücü bu monşeer! (Hariciyedekilerle karıştırmayın, bu bildiğin mon cher) Bizde oruçlu metrobüs kullananı var, vapur süreni var. Obama ile anlaşıp uzay mekiği bile süreceğiz de diyanetten imsakiye bekliyoruz.

Vay be... Adamlar oruç tuttuğu için işten çıkarmışlar. (Bu fransızlar da az saf değil ha... Bir de sözleşme sonuna kadar maaşları yatacak. Sür adamları janvilye park ve bahçeler müdürlüğüne. İlk hafta istifayı basıp gitsinler.)

(soL postal)