Erdoğan'dan 'diktatör' suçlamasına tokat gibi cevap: 'Kendi diyen kendi olur'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik "diktatör" suçlamasına karşılık olarak sert bir açıklama yaptı: "Çelik aynayım"

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı ile diğer yatırımların ortak açılış töreninde konuştu. 130 milyon liralık yatırımla yapılan 25 tesisin açılışını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, yarın da Viranşehir'de 81 milyon lira yatırım değerinde 11 tesisin açılışını yapacağını dile getirdi ve bölgedeki diğer illerde yaptıkları yatırımları anlattı.

Yaptığı konuşmada kendisine yönelik "diktatör" suçlamalarına değinen Erdoğan, "kendi diyen kendi olur", "sen hiç aynaya baktın mı?", "ben çelik aynayım" dedi.

Konuşmasında kızlarının başörtülü olduğu için üniversiteye sokulmadığını, imam hatip okullarına sokulmadığını söyleyen Erdoğan, "Suçları neydi, ne yapmışlardı? Onlar da ellerinde molotofla mı, taşla sopayla mı dolaşıyorlardı? Ellerinde sapanlar, demir bilyeler mi kullanıyorlardı? Neydi suçları? Sadece inancı gereği başörtü" dedi.

Önceki gün ODTÜ Stadyumu'nda öğrencilerin ve akademisyenlerin dev harflerle "MOLOTOF" yazdığına dikkat çeken Erdoğan, polislerin araması neticesinde stadyumdaki öğrencilerin çantasında ev yapımı bomba, kalaşnikof, roketatar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini söyledi. Erdoğan, "Ayaktayız diyorlar. Zaten o roketatarlarla nasıl oturacaklardı?" diye sordu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın koruma müdürü ve MİT işbirliğiyle ele geçirilen ve ODTÜ'lülerin insan zinciri oluşturarak yazdığı yazının şok fotoğrafı:

(soL - PostaL)