Bebelere balon!

Başbakanımızın ve hükümetimizin ülkemize ve milletimize en büyük hizmetlerinden bir tanesi de canımız istediği zaman hepimizin sivil toplum olabilmesi. Öyle bir sivil toplum olduk ki, sayın başbakanımızın etrafında kenetleniveriyoruz.

Genç Siviller, 3H’ciler, 70 milyon adımcılar derken topaç gibi bir sivil toplum kuruluşumuz daha oldu. Nevşehir’in “önde gelen” kalabalıklarından Kapadokya Platformu, üşenmeyip bir oazlitçi-pankartçı bulup 15’e 3’lük bir pankart kestirivermişler, üzerine de ‘Parola: Adam Gibi Adam! İşareti: Başbakan – Başbakan, yürekli adam, sonuna kadar seninleyiz’ yazıvermişler.

Olay burada da bitmemiş tabii. Sevgili ve saygıdeğer başbakanımızın istikbale ve göklere dair bir sözün ağzından çıktığını duymuş değiliz henüz. Ama Kapadokya’nın sapına kadar adamlarının, başbakanımız için pankartı bir peri bacasına yahut Ihlara vadisinden aşağı sarkıtmaya gönülleri razı olmamış, büyük bir kadirşinaslıkla parasını vererekten bir balon tutup semaya yükselerek arşa, dağa ve taşa sayın başbakanımızın nasıl bir adam olduğunu haykırmak suretiyle darbeci, Ergenekoncu, jakoben-elitlere hadlerini bildirmişler. Elleri dert görmesin.

Basın açıklaması da var. O da şöyle olsa gerek:

"Cümle alem bilir ki, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Başbakanlarımız seçimle gelirler. Seçme ve seçilme hakkımız vardır. Nasıl ki televizyonda beğenmediğiniz bir dizi ya da film çıkınca kumandanın bir düğmesine basmak suretiyle kanalı değiştirebiliyorsanız, hah işte, aynen o şekilde beğenmediğiniz bir başbakanı de demokratik usüllerle, yani dört yılda bir yapılan seçimlerle gönderebilirsiniz. Kimsenin size karıştığı yok.

Başbakanımız bizim şerefimiz ve onurumuzdur. Her başbakan şerefimiz olsa da, sayın başbakanımız daha bir şerefimizdir. Seviyesizliğe lüzum yok. Büyük başbakanımızın adamlığından size ne, hem? Ayrıca işlevi önemli.

Basın açıklaması yaptıktan sonra dağılabilirsiniz adamlar. Yani, evlerinize değil, platformu komple dağıtabilirsiniz. "