Başbakan’a sopa!

Japonya Başbakanı karar almadan önce sopa yiyip motive oluyormuş! Bizimki de halkı “sopalamaktan” vazgeçip kızılcığı kendisine doğrultsa fena olmaz!

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin, önemli kararlar almadan önce başkentteki bir tapınağa giderek baş rahiplerden birinden sopa yiyip, bir nevi motivasyon sağladığı ortaya çıktı.

Başbakan Abe’nin bu tür bir meditasyonla Japon inançlarına göre “Zen” katına ulaşmaya çalıştığı iddia edildi. Tapınağın baş rahibi ise Başbakan’ın bu yöntemle kendisini kontrol etmeye çalıştığını ileri sürerek “Sayın Şinzo Abe, bu meditasyon sonucunda daha soğukkanlı kararlar almayı başarabiliyor” dedi.

Şöyle en temizinden...
Abe’nin meditasyon yöntemini okuyunca bizim Başbakan’ı düşünmeden edemedik. Önemli kararları kimseciklere danışmadan tek başına alan ve padişah edasıyla ortalarda salınırken “Siz ne anlarsınız kardeşim en iyisini ben bilirim” tavrıyla sıkça yüzleştiğimiz için “O da şöyle en temizinden sopa yese nasıl olur? Memleket azıcık ferahlar mı” diye düşünmedik değil.

Gerçi bizim Başbakan, o sopayı kendisi yiyeceğine halka vurmayı, hatta halkı elinden gelse falakaya yatırıp sopayı onların üstünde test etmeyi isteyecektir ama bunu zaten sıkça yaptığı için motivasyonunu nasıl sağladığını gayet iyi biliyoruz! O dayak yedikçe değil, dayak attıkça motive olan cinsten! Biz dayak yedikçe o bir sonraki önemli kararını alıyor! Ama Japon Abe farklı! O, halkı mutlu olsun diye dayak yiyor bizimki de kendisini mutlu etmek halkı dövdürüyor, hatta öldürüyor!

Sopaya mı soracağım!
Saat başı memleketi duvardan duvara fırlatan kararlar alıp ağzını her açtığında ekonominin başını döndürüp bayıltan bir başbakana sahibiz. Böyle bir öneriyle kendisine gidilse, çok büyük olasılıkla “Alacağım kararı sopaya mı soracağım” bile diyebilir. Ayrıca diyelim ki kabul etti ve alacağı her önemli karar öncesinde bir cami imamından, kendisini sopalamasını istedi. İşte o zaman, o sopayı gün aşırı yenilemek gerekebilir!