7 Çocuklu Tayyip

Sonunda bu da oldu: Tayyip, anlaşılan o ki, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin çok daha ötesine ışınlayacak olan parlak fikirlerini artık dünyaya açıyor! Bugünün konusu, padişahımızın o ünlü “3 çocuk” fikri, planı, önerisi, rüyası...

Kazakistan’ı ziyaret eden Tayyip, Kazakistan Başbakanı Masimov ile ortak verdikleri demece Kazakça konuşarak başlamış, kendisi dahil herkes gülmekten kırılmış. (Yine şükür, “Ich bin ein Berliner” filan da diyerek girebilirdi konuya.) Herhalde bu kahkahalardan dolayı sinirleri iyice gevşemiş olacak ki, gevşeklik ağzına da vurmuş ve şöyle konuşmuş:

“Kazakistan’ın yüzölçümü çok geniş, nüfusu ise çok az. Ben kendi ülkemde 3 çocuk tavsiye ediyorum ama size 5 çocuk diyorum!”

Sonra yanındaki kürsüde duran Masimov’a bakarak konuşmaya devam etmiş:

“Sizin başbakanınızın da 3 çocuğu var, onun da bir şeyler yapması lazım.”

Efendi adammış Masimov. Sıra kendisine geldiğinde, “Eee Tayyip Bey, siz de 3’te kalmışsınız. Hani diyorum ki...” filan deyip de bıyık altından pis pis gülerek ve anlamlı bakışlarla padişahımızı süzseydi halimiz nice olurdu?

Gel de Ayten Gökçer’in seslendirdiği o ünlü “7 Kocalı Hürmüz”ü hatırlama! Ne diyordu? “Ey tanrım bana 3 tane, 3 de yetmez 5 tane, 5 de yetmez 7 tane veeer, veeer, veeer, veeeeeeer...”

Birisi bana sabır versin!

Mert Önder