Milli Eğitim Bakanı'ndan 'eğik yazı' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğretmenlerimize sorduk eğik yazıdan memnun musunuz diye. 'Ben memnunum' diyeni görmedim. Öğrenciye bunu kim öğretecek? Öğretmen öğretecek, öğretmen öğrettiği şeyden memnun değil, şikayetçi" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Esenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, okul aile birliği temsilcileriyle bir araya geldi.

Yılmaz, toplantıda okul aile temsilcilerinin, okullarda el yazısının kaldırılmasına ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Eğik yazıya geçersek evlatlarımız daha iyi düşünür, daha güzel yazar... Güzel yazı kişinin karakterini gösterir, kişi üzerinde ayrı bir pozitif imaj bırakır. İyi bir şey güzel yazmak. Herkes hat yazamaz ama güzel hat yazıları var. 2005 yılında başladık, bu geçen süre içerisinde öğretmenlerimize sorduk, 'eğik yazıdan memnun musunuz?' diye. 'Ben memnunum' diyeni görmedim. Öğrenciye bunu kim öğretecek? Öğretmen öğretecek, öğretmen öğrettiği şeyden memnun değil, şikayetçi. Nasıl mesafe alınsın? Öğrencilere soruyoruz, istemiyorlar, işkence gibi görenler var. Anladık ki suyu tersine akıtabilmek doğru değil. Dünyada da böyle. Şimdi diyoruz ki 1. ve 2. sınıftan kaldırdık, 3. ve 4. sınıfta Türkçe dersinin içerisine iki saat olarak bunu vereceğiz, bir güzellik, bir farklılık olarak."