Mogherini: Saldırının sorumlusu Esad

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, İdlib saldırısından Suriye Devlet Başkanı Esad’ı sorumlu tuttu. Fransa ise BMGK’yı acil toplantıya çağırdı.

İdlib'deki Han Şeyhun kasabasına Suriye ordusu tarafından "kimyasal saldırı" düzenlendiği iddiasına Avrupa Birliği de katıldı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın İdlib saldırısının "baş sorumlusu" olduğunu savundu. Mogherini saldırıyı "korkunç" diye nitelendirdi.

Fransa ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault saldırıyı "canavarca" şeklinde değerlendirdi ve saldırıda "kimyasal silah" kullanılmasının "Suriyelilerin bunca yıldır yaşadığı vahşetin somut bir kanıtı daha" olduğunu söyledi.

Saldırı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tip insanlık dışı saldırılar kabul edilemez" şeklinde konuştu. Erdoğan, İdlib'deki saldırının "Astana barış sürecini tehlikeye attığını" söyledi.