YDS soru kitapçıkları 10 gün süreyle erişime açıldı

Adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin internet adresinden 2 Nisan'da yapılan YDS'deki soruların tamamını görebilecek.

ÖSYM tarafından 2 Nisan'da yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi temel soru kitapçıkları, merkezin aday işlemleri sistemi (AİS) üzerinden erişime açıldı. ÖSYM'nin internet sitesinden, 2017-YDS İlkbahar Dönemi temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarının yayımlanmasına ilişkin duyuru yapıldı.

Buna göre, 2 Nisan'da uygulanan 2017-YDS (İlkbahar Dönemi) temel soru kitapçıkları, adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin AİS üzerinden erişime açıldı. Adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebilecek.

Öte yandan, 2017-YDS İlkbahar Dönemi temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarının yüzde 10'u ise ÖSYM'nin internet sitesinden incelenebilecek.

2017-YDS İlkbahar Dönemi soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olacak ve telif hakları ÖSYM'ye ait olacak. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacak, dağıtılamayacak ve yayınlanamayacak.