Enflasyon kararsızlığı: Ekonomi Bakanı 'düşer', Maliye Bakanı 'artar' dedi!

Şubattan beri yeniden çift haneli rakama ulaşan enflasyon için bakanlar kararsız kaldı... Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci enflasyonun Mayıs'tan sonra düşeceğini savunurken; Maliye Bakanı Naci Ağbal enflasyonda yukarı doğru yükseliş olduğunu, bu durumun 2017 boyunca süreceğini söyledi.

Haber Merkezi

AKP'li bakanlar enflasyon konusunda birbirlerine düştüler. Ekonomi Bakanı enflasyonun düşeceğini, Maliye Bakanı ise artacağını söyledi. 

MALİYE BAKANI: ENFLASYON ARTAR

Maliye Bakanı Naci Ağbal enflasyonun önümüzdeki dönemde daha da artmasını beklediklerini söyledi. Bakan, "Enflasyonda doğru yukarı doğru gidiş var. 2017 boyunca bu yukarı doğru gidiş devam edecek gibi. Özellikle aralık ayında enflasyon tekrar tek haneye dönecek" diye konuştu.

NTV canlı yayınına katılan Bakan Ağbal, şunları söyledi:

"2016 yılı kasım ayında yüzde 7’ye kadar düştü enflasyon. Aralık ocak şubat ve martta yüzde 7 olan yüzde 11.29’a kadar geldi. Kasım sonrası dönemde hızlı bir artış var. Detaylarına bakıtğımız zaman en fazla dikktat çeken kalem gıda. Mart ayındaki gıdadaki fiyat değişim son derece yüksek. Kasım mart arası döneme bakıyorsunuz son derece yüksek. Kasım ve mart arası 4.29 puan enflasyon yukarı gelmiş. Detaylarına baktığımız zaman gıdanın buna katkısı 1.83. Kasım mart arası gıda. İkinci kalem ulaştırma kasımdan marta kadar dönemde 1.45 ile ulaştırma alıyor. Bütün bunlara baktığımız zaman enflasyonda doğru yukarı doğru gidiş var. 2017 boyunca bu yukarı doğru gidiş devam edecek gibi gözüküyor."

EKONOMİ BAKANI: ENFLASYON DÜŞER

Önceki gün Ekonomi Bakanı Nihay Zeybekci ise mayıstan sonra enflasyonun düşeceğini savunmuş, "Mayıs'ya tek haneye iner" yorumu yapmıştı. Zeybekci'nin bu tahmini neye dayandırdığı ise anlaşılamamıştı.