Yeni Şafak: Akıncı Üssü'ne ABD'den silah taşıdılar

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak, darbe girişiminden önce ABD'den alınan mühimmatların Akıncı Üssü'ne getirildiği iddiasında bulundu.

AKP'nin gazetelerinden Yeni Şafak, darbe girişimi öncesi Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı’nda görevli darbeci askerlerin 5 Temmuz günü görevlendirmeyle ABD’ye giderek, mühimmat aldıkları ileri sürüldü. 

Astsubay Başçavuş Sinan Sarı'nın ifadesinde, ABD’den mühimmat getirdiklerini anlattığı iddia edildi.

Kayseri 221. Filo Komutanlığın’da yükleme teknisyeni olarak görev yapan Sarı, yurt dışı görevine 5 kişi katıldıklarını ve 5 Temmuz 2016 tarihinde görevli olarak ABD'ye gittiklerini belirterek, “Mc Guıre meydanına gittim, 8 ya da 9 Temmuz’da geri dönüş buradan çıktık. Türkiye’ye dönüş yolu üzerinde uçak motor arızası yaptı. Biz de mecburi olarak Kanada Gander hava meydanına iniş yaptık. Burada uçağın arızasını gidermek için gelen ekibi bekledik, onların geldiği uçağı alarak Türkiye’ye dönmek için hareket ettik. Yakıt ikmali için İngiltere’ye iniş yaptık. Daha sonra ABD’den aldığımız mühimmat ve malzemeleri indirmek için Akıncı’ya iniş yaptık. Malzemeleri teslim ettik sonra bağlı bulunduğumuz hava üssüne döndük” dedi.