Samatya'da hırsız not bıraktı: 'Öldüren bendim'

Ermeni yurttaşlara yapılan saldırılarla gündeme gelen Samatya'da bir dükkana giren hırsız dükkandaki dolabın üzerine "Öldüren bendim." yazdı.

Samatya geçtiğimiz haftalarda Ermeni yurttaşlara yapılan saldırılarla gündeme geldi.

Hürriyet'in haberine göre, Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan önlemlere rağmen, öldürülen Maritsa Küçük'ün evinin yanındaki dükkanda önceki gün bir hırsızlık olayı yaşandı.

Kimliği belirlenemeyen hırsız, R.M.'ye ait dükkanı soydu. R.M.'ye ait kıyafetleri alan hırsız, dükkanda bulunan demir dolabın üzerine, "Alsam iyi olurdu, çünkü para lazımdı bana. Az eşya aldım, öldüren bendim." yazdı.

Dükkana geldiğinde hırsız girdiğini farkettiğini söyleyen R.M., "Genelde kredi kartlarım ile paramı bu dolabın içerisine bırakırdım. O gün de bırakmadım.Soyulduğumu görünce hemen polisi aradım. Yazıları görünce şok oldum." dedi.

Polis ekipleri tarafından dükkanın içinde saatlerce delil arandığını belirten R.M., “Hırsız gündüz dükkana girmiş. Ben de anlam veremedim. İnsanlar olayların ardından tedirgin. Ben doğma büyüme Samatyalıyım. Maritsa Teyzeyi de yakından tanırdım. Onun üzüntüsünü hala üzerimden atamadım." dedi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Emniyet yetkilileri saldırganı yakalamak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Samatya'da yaşayan 85 yaşındaki Maritsa Küçük 7 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş, 87 yaşındaki T.A. ve 83 yaşındaki Sultan Aykar saldırıya uğramış, bir Ermeni kadın ise kiliseden döndüğü sırada kaçırılmaya çalışılmıştı.