Zaman, zamanı şaşırdı: Komünizm hayaleti Sarıkamış’a da uğramış!

Zaman gazetesi, 1917 Ekim Devrimi sonrası kurulan istihbarat servisi KGB’ye 1915’te Sarıkamış’ta hayatını kaybeden askerlerin görüntülerini çektirdi!

Zaman gazetesi 1915’te Sarıkamış’ta hayatını kaybeden askerlerin görüntülerini yayınladı. Zaman’ın internet sitesinde yayınlanan görüntülerde tuhaf bir ayrıntı dikkat çekti. Zaman görüntülerin KGB tarafından çekildiğini iddia etti. 1917 Ekim Devrimi sonrası kurulan KGB'nin 1915'te nasıl Sarıkamış'ta olabileceği anlaşılamadı.

Zaman, “Sarıkamış şehitlerinin görüntüleri KGB arşivinden çıktı” başlığıyla yer verdiği haberinde şu ifadelere yer verdi: “1915 yılının Aralık ve Ocak ayında Enver Paşa komutasında Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları'nda, tek kurşun atmadan donarak şehit düşen Mehmetçiklerin KGB tarafından çekilen görüntüleri ortaya çıktı.”

1917 Ekim Devrimi’nin ardından 1917 Aralık ayında ÇEKA adıyla kurulan ve birçok dönüşümün ardından Stalin'in ölümünden sonra KGB adını alan Sovyetler Birliği istihbarat servisinden bihaber olan Zaman, komünizm düşmanlığı uğruna bir kez daha tarihsel bir hataya imza atmış oldu.

Zaman’ın “KGB’nin çektiği görüntüler” diye yayınladığı haberi:

(soL – Haber Merkezi)