Zaman Gürsel Tekin’e kürsü verdi

Zaman gazetesi CHP’nin çarşaf açılımının mimarı olarak bilinen eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’i sayfalarına taşıdı.

soL (HABER MERKEZİ) CHP eski İstanbul İl Başkanı, şimdiki İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Gürsel Tekin, Zaman gazetesine verdiği röportajda CHP'nin çarşaf açılımını, siyasetini ve yeniden yapılanma girişimini anlattı. Gazete, röportajda CHP'nin mecliste türbanlı milletvekili olması yönünde mücadele edip etmeyeceğini sordu, Gürsel Tekin ise türbanı özgürlük olarak tanımlamakla yetindi.

CHP çarşaf açılımını yaygınlaştıracak
Tekin, laiklik anlayışının şeriatçılık tehlikesi anlayışını yarattığını savunarak "Laiklik tartışması yok toplumun gündeminde. Şeriat gelecek, komünizm gelecek... Hep bu korkularla büyütüldük" dedi. Tekin, CHP'nin çarşaf açılımının merkezi olan İstanbul'da yaratılan CHP modelinin Türkiye'ye uygulayacaklarını açıklarken, "Kesinlikle uygulamak zorundayız. Aksi takdirde önümüzdeki dönemde siyaset boşluğu kabul etmez. Ciddi sıkıntılar da olur" dedi.

Zaman'dan sert angajman
Zaman gazetesi röportörü, Gürsel Tekin'in açıklamalarını CHP'deki değişimin sinyali olarak nitelerken, özellikle türban açılımı konusunda sorduğu sorularla dikkat çekti. Röportajda "CHP ile AKP bu konudaki bütün yasal engelleri ortadan kaldırmak için çalışamaz mı?", "Peki çarşaflı kadınların yakasına parti rozeti takmakla mı yetineceksiniz?", "Mesela bu kadınlar CHP Genel Merkezi'nin kapısından içeri girebilirler mi?", "Seçilselerdi başlarını açmayacaklar mıydı?", "Siz şahsen içinize sindirir misiniz örtülü belediye başkanını?", "Anayasa değişikliği gündeme gelirse CHP'nin bunu desteklemesi mi lazım?", "AKP özgürlükçü bir teklifle geldiğinde, bunu peşinen reddetmemeli mi?" soruları yer aldı. Tekin Mecils'te türbanlı milletvekili olması için AKP ile çalışabileceklerini ifade ederken, türbanın özgürlük anlayışı içersinde değerlendirilesi gerektiğini işaret etti.

Tekin röportajda Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklama yaptı. Kılıçdardaroğlu'nu Genel Başkan yardımcısı olması konusunda kendisinin öneride bulunduğunu söyleyen Tekin, seçim öncesindeki İstanbul mitinginde Kılıçdaroğlu'nun isteyerek konuşma yapmadığını ifade etti.