Zaman Gazetesi yazarına göre Aygün’ün kaçırılmasında asıl hedef AKP

CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını Ergenekon’a bağlayan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Aygün’ün kaçırılmasında asıl hedefin AKP olduğunu iddia etti.

CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, bugün kaleme aldığı “Aygün'ü, gerçekten PKK mı kaçırdı?” başlıklı yazısında Aygün’ün kaçırılmasında asıl hedefin AKP olduğunu iddia etti.

Aygün’ün Alevi kökenli, Kürt asıllı bir milletvekili olduğunu yani kaçırılmasının PKK'nin, tabanına izah etmesi çok zor bir olay dolduğunu savunan Gülerce, buradan yola çıkarak PKK ile Ergenekon soruşturması arasında bir ilişki kurmaya çalıştı. Aygün PKK ve Ergenekon arasındaki bağlantı üzerine şunları yazdı:

“PKK'nın ne olduğu konusunda net, doğru bir teşhisiniz yoksa sorular cevapsız kalır. Dikkatimi çekiyor, analizler hep "bağlantısız, güçlü, Kürtlerin bağımsızlığı için çalışan" bir PKK üzerinden yapılıyor. Böyle bir PKK var mı?

Gerçeğe dönelim. Bu ülkede yüz seneden beri devam eden vesayet zihniyetinin kökleşmiş, darbelerle tahkim edilmiş, anayasal teminatlara bağlanmış bir rejimi var. 8-10 dava devam ediyor diye bu rejim zaafa düşmez. 40-50 generalin emekli edilmesiyle de silahlı kuvvetlerde cuntacı zihniyet sona ermiş olmaz.

Bir konuya durmadan dikkat çekiyoruz. "Ergenekon" ismiyle anılan derin yapının, PKK ile irtibatı hâlâ sorgulanmış değil. Yani Fırat'ın doğusuna hâlâ geçilemedi.”

Gülerce’ye göre vesayet rejimi PKK’ye hayat öpücüğü vermiş
Ergenekon ve PKK ilişkisine ilişkin iddialarda bulunan Gülerce, sonrasında bu iddialardan yola çıkarak yazdığı şu cümlelerle “vesayet rejimi”nin “köşeye sıkışan PKK'ye hayat öpücükleri verdiği”ni iddia ederek, bunun nedeninin Ergenekon’un AKP’ye karşı statükoyu korumaya yönelik savaş olduğunu savunuyor:

“Hüseyin Aygün'ü kaçırma olayı, Uludere ve jetimizin düşürülmesi/düşmesi olaylarının bir halkasıdır. Vesayet, köşeye sıkışan PKK'ya hayat öpücükleri veriyor. Neden?

Çünkü hedef AK Parti'dir. Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarıdır. AK Parti'den, kapatma davası dâhil kurtulamayan vesayet rejiminin elinde koz olarak sadece PKK kalmıştır. PKK'nın Kürt halkına bir özgürlük vaadi yoktur, dikta rejimi vaadi vardır. Açın KCK sözleşmesine bakın...

PKK'nın şu anda yürüttüğü savaş doğrudan AK Parti'ye karşıdır. Statükoyu, eski rejimi korumaya, kollamaya yönelik bir savaştır. Çünkü demokratikleşen bir Türkiye'de, Kürt meselesinin evrensel insani değerler boyutunda çözüleceği bir Türkiye'de, PKK'ya yer yoktur.”

Esad ile Ergenekon arasında bağlantı yaratmak için ne zaman harekete geçilcek?
Gülerce’nin Aygün'ün kaçırılması ile Uludere Katliamı ve Suriye’de düşürülen Türk jeti arasında da bağlantı kurması iktidarın imza attığı rezaletleri örtme güdüsünün yanı sıra AKP ve Cemaat yandaşlarının karşılarına aldıkları öznelerle bağlantı arama, bağlantı bulunamıyorsa yaratma eğilimini ortaya koymakta.

Suriye hedef tahtasına oturtulduğundan beri belirli aralıklarla gündeme getirilmekte olan Beşar Esad-PKK bağlantısı iddiaları ve Ergenekon soruşturması başlatıldığından bu yana sürekli dile getirilen Ergenekon-PKK bağlantısı iddiaları düşünüldüğünde bütün düşmanları arasında bağlantı kurmak için çaba harcayan AKP-Cemaat yandaşlarının Esad ile Ergenekon arasında bağlantı yaratmak için ne zaman harekete geçecekleri merak konusu.

(soL - Haber Merkezi)