YTÜ'de Yiğit Bulut'u protesto eden öğrencilere saldırı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Yiğit Bulut'un konuşmacı olduğu panele ÖGB solcu öğrencileri almadı. Panele girmekte ısrarcı olan öğrencilere okulun özel güvenlik birimi saldırdı. Panel sırasında bir öğrenci Bulut'a jöle kutusu fırlattı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Öğrenci Konseyi'nin düzenlediği "Yiğit Bulut ile Türkiye Gündemi" başlıklı panele gelen Yiğit Bulut, panelin düzenleneceği salonun girişinde Öğrenci Kollektifleri, TKP'li Öğrenciler ve Gençlik Muhalefeti üyesi YTÜ'lüler tarafından protesto edildi. Davutpaşa Kampüsü'nde Fen-Edebiyat Fakültesi'ndeki Konferans Salonu'nda düzenlenen panele keyfi biçimde solcu öğrenciler alınmadı. Öğrencilerin salona girmekte ısrar etmesi üzerine özel güvenlik birimleri saldırıda bulunarak 4 öğrencinin yaralanmasına neden oldu.

Salona giren Gençlik Muhalefeti üyesi Can Uğur ise, Bulut'a jöle kutusu fırlattı. Muhalefet.org'un haberine göre Uğur, “Bu kadar tutuklu gazeteci ve öğrencinin olduğu bir ülkede iktidarın borazanlığını yapıyorsunuz. Biz Gençlik Muhalefeti olarak rantçıların, sömürücülerin değil halkın yanındayız” diye bağırarak jöle kutusunu Bulut’ta fırlattı. Jöle izleyicilerden birine de çarparak Bulut’un hemen önüne düştü. Polis eylemci genci salon dışına çıkardı.

Panele ilgi oldukça düşük kalırken, salonda yaklaşık 40 öğrencinin bulunduğu belirtildi. Panel ise bir saat bile sürmeden bitirildi ve öğrencilerin protestosundan çekinilerek Bulut panelin düzenlendiği salonun arka kapısından kaçırıldı.

AKP iktidarının ilk yıllarında ulusalcılığa yakın bir çizgide yazılar yazan Bulut, ilerleyen yıllarda militan AKP savunuculuğu yapmaya başlamış, geçtiğimiz 12 Haziran genel seçimleri öncesinde de AKP'den milletvekili adayı olması gündeme gelmişti. Bulut, geçtiğimiz gün AKP yanlısı yayın çizgisine sahip Ülke TV'ye islamcı sakalı ile çıkmış, yıllardır borsa analizleri yapan biri olarak "faiz haramdır" yorumunda bulunmuştu.

(soL - İstanbul)