Yiğit Bulut: ‘Neden Mr. Putin, neden?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarından Yiğit Bulut, Rusya uçağının düşürülmesine ilişkin kaleme aldığı yazısında "Neden Mr. Putin, neden?" diye sordu...

Haber Merkezi

Türkiye'nin Rusya'ya ait savaş uçağını düşürmesi sonrası köşe yazarlarının gündemi de bu konu oldu. 

Konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Erdoğan'ın danışmanlarından Yiğit Bulut, Erdoğan'ın Türk-Rus ilişkilerini düzeltmeye çalıştığını ileri sürerek şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili dostlar, “Türkiye-Rusya” ilişkisini “Batı adına sabote etmek isteyen güçlerin attığı, atacağı adımları da” not ediyor, bu tuzaklara düşülmemesi gerektiğini belirtiyor ama elimizdeki bütün gerçekler ışığında SORMADAN EDEMİYORUM; NEDEN BAY PUTİN, NEDEN... NEDEN “Rusya’ya güvenilmez” diyen BATILI TEZLERİ HAKLI ÇIKARMAK İSTERCESİNE ANLAMAK VE ANLAMLANDIRMAKTA ZORLANILAN BU ADIMLARI ATIYORSUNUZ! Kimbilir belki de “Kırım savaşı ile Osmanlı’yı İngiltere-Fransa’ya” doğru iten Rus tarihine DİKKATLİ BAKMAK gerekir!

Son söz: Türkiye BÜYÜK DEVLETTİR ve objektif bir şekilde kimsenin etkisinde kalmadan milli menfaatlerini koruyup, yolunu çizecek güçte ve kabiliyettedir..."