Yenişafak Hatay haberi yaparsa: Her şeyi ‘Acilciler’ yapmış

Hatay'da bulunan silahlı çetelere sahip çıkan Yeni Şafak gazetesi, “masum” sığınmacılara karşı yürütülen kampanyanın arkasında CHP ve THKP-C’nin dağılmasından sonra kurulan Acilciler örgütünün olduğunu yazdı.

Suriyeli silahlı çetelerin Hatay sokaklarında terör estirmesini haberleştirmeyen Yeni Şafak, silahlı çeteleri savunmak için yine hiçbir kaynağı olmayan akıl dışı bir habere imza attı.

Bölge halkının şikayeti yokmuş

“Suriyeli sığınmacıların Hatay'da halkı rahatsız ettiği yönünde medya eliyle yürütülen propagandanın, Aydınlık grubu, Esad yanlısı 'Acilciler' örgütü ve CHP'nin işbirliği ile tezgâha konduğu belirlendi” diyen gazete, bölge halkının Suriyelilere ilişkin şikâyeti olmadığını ancak bunun propagandasının yapıldığını ileri sürdü.

Kızılkaya neresi?

Mahir Çayan ve arkadaşlarının katledildiği Kızıldere operasyonuna atıfta bulunan gazete bugün manşetten duyurduğu haberde örgütün Kızılkaya operasyonu sonrası dağıldığını yazdı.

İşte Yenişafak'taki skandal ifadeler:

"THKP-C'nin 'Kızılkaya Operasyonu'nun ardından dağılmasıyla terör sahnesine katılan 'Acilciler'in Suriye'deki olaylar başladıktan sonra yeniden faaliyete geçtiği belirlendi. Liderliğini Mihraç Ural'ın yaptığı Acilciler'in, yeniden Hatay ve çevresinde etkili olmaya çalıştığı kaydedildi. Lazkiye'deki örgüt lideri Muhraç Ural'ın, Esed'in direktifleri doğrultusunda, Hatay başta olmak üzere sığınmacıların bulunduğu şehirlerde propaganda talimatı verdiği kaydedildi. Özellikle bölgedeki Alevi kökenli vatandaşlar üzerinde etkinlik göstermeye çalışan örgütün, Şam yönetimi tarafından belirlenen söylem ve eylemleri hayata geçirmeye çalıştığı tespit edildi."

(soL - Haber Merkezi)