Yeni yılda da soL’da kalın

soL yeni yılda yeni bir görünümle karşınızda… soL’un yeni yüzünü beğeneceğinizi umuyor, karşılaştığınız teknik sorunlara ilişkin bize ulaşmanızı rica ediyoruz. Yeni yılda da soL’da kalın.

Değerli soL okurları,

soL, yeni yılda yeni bir görünümle karşınızda… Estetik kaygıların yanı sıra işlevselliği de gözeterek hazırladığımız bu yeni tasarımı beğeneceğinizi umuyoruz.

soL’un yayıncılık anlayışı biçim ve öz arasındaki bütünlüğün gözetilmesine dayanıyor. Yayınına başladığından bu yana “güne soL’dan bakın” sloganıyla çıkan soL portal, bu özü korurken, kendisini geliştirmeye ve daha etkili olmaya gayret ediyor. Biçimimizde yaptığımız değişiklikler de, bu gelişme ve etkimizi artırma çabasına karşılık gelmekte…

Ana akım medyanın görmediğini ya da bakıp da görmezden geldiğini görme iddiasını taşıyan bir haber sitesinin, biçimiyle de farklı olmaya devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Bu farklılıklar egemen basının ticari kaygılarını taşımamamızdan ve bu kaygılar uğruna okur çekmek için başvurduğu hilelere başvurmamamızdan kaynaklanıyor bir bakıma…

Bir başka açıdansa eksikliklerimizden ve daha fazlasını yapmak için olanaklarımızın yetersizliğinden kaynaklanan bir “yapmak isteyip yapamadıklarımız” bakiyesi bulunuyor. Bu eksikleri kapatmak konusunda tek kaynağımızın sizler, yani on binlerce soL okuru olduğunu düşünüyoruz.

Daha etkili olmak, daha geniş bir okuyucu topluluğunun güne soL’dan bakmasını sağlamak için uğraşıyoruz. Bu çaba ise öncelikle daha geniş bir mutfağa sahip olmayı gerektiriyor. Daha geniş bir mutfak oluşturabilmek içinse sizlerin desteğine ihtiyacımız bulunuyor.

soL okurlarının “bir yayın okurundan bu kadar çok talepte bulunmamalı” diye düşünmeyeceğinden eminiz. Zira bu sitenin okurlarının ülke ve dünya gündemini ilgilendiren hemen hemen bütün başlıklarda bu denli teksesli bir ortam oluşmuşken, doğru bilgiyi aramanın, farklı ve soldan bakan bir perspektifi ayakta tutmanın değerinin farkında olduğunu biliyoruz. Sayımızı artırmak, daha iyisini ve daha fazlasını yapmak istiyoruz ve bu nedenle desteğinizi talep ediyoruz.

Desteğinizi öncelikle soL’un yeni biçiminde karşılaştığınız teknik sorunları bize [email protected] adresinden ileterek gösterebilirsiniz. Bundan daha fazlasını ise “Gönüllü Muhabir Hattı” üzerinden haber desteğinde bulunarak yapmanız mümkün.

soL’un mutfağını genişletmesi, daha geniş bir yazar ve muhabir kadrosuyla çalışarak üretimini artırması içinse, önümüzdeki günlerde bir mali destek kampanyası başlatacağımızı sizlere duyurmak isteriz. Okurlarımızın yapacağı katkılarla daha da etkili olacağımızdan kuşkumuz yok.

Son olarak soL’un tanıtımı için yapabileceğiniz katkıları anımsatmak isteriz. Daha geniş bir okuyucu kitlesinin güne soL’dan bakması gerektiğini düşünüyorsanız, soL’da çıkan haberleri arkadaşlarınızla paylaşabilir, onların da soL’u izlemesini sağlayabilirsiniz.

Yeni yılda da güne soL’dan bakmaya ve soL’da kalmaya devam edin.

soL Yayın Kurulu