Yeni Şafak'tan 'kıyamet savaşı' senaryosu

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Bir kıyamet savaşı hazırlıyor bunlar… Türkiye’ye sahip çıkın!" başlıklı bir yazı kaleme alarak, "Suudi-İran savaşını tezgâhlayanlar da, Kudüs’ü peşkeş çekenler de, Türkiye ve Cumhurbaşkanı’nı hedef alanlar da aynı merkezlerdir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın yönetmen İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında yine savaş senaryoları kaleme aldı.

Neredeyse her hafta yazdığı benzer yazılarla dikkat çeken Karagül, "savaşı böyle yayacaklar" dediği yazısında, şu ifadeleri kullandı:

1- Ali Abdullah Salih’in öldürülmesi, S. Arabistan’la ittifak yapan siyasi aktörlere uyarı niteliğindedir. Özellikle Irak Başbakanı Haydar İbadi ve Muktada Sadr bu uyarının hedefindedir. Çünkü Riyad, ikisini de İran ekseninden çıkarmak için girişimlerde bulunmuş, “Şii de olsanız Arap’sınız. Bizimle hareket edin” demiştir.

Savaşı işte böyle yayacaklar

2- S. Arabistan ve İsrail, Lübnan’ı vurur, Hizbullah’ı tasfiye etmeye girişirse İran Basra Körfezi’ndeki Suudi müttefiklerini hedef alacaktır. İlk hedef BAE olacaktır. Son füze saldırısı bunun işaretidir.

3- S. Arabistan Yemen’e çok ağır saldırılar yapar, adeta işgale girişirse İranyine Riyad’ın Basra Körfezi’ndeki müttefiklerini, özellikle de BAE’yi vuracaktır. Husiler üzerinden ya da başka türlü, İran füzeleri bu ülkeye yönelecektir.

4- S. Arabistan-BAE ittifakı Katar’ı tehdit ettikleri anda İran da Körfez’de BAE’yi tehdit edecektir. Lübnan’da ya da Yemen’deki her gelişme S. Arabistan-İran savaşıdır. Büyük savaşa giden tehlikeli adımlardır. Bu kirli planın patronu BAE’dir. Onlar da İsrail ve ABD’nin taşeronluğunu yapmaktadır.

Arap liderlerin İsrail tuzağına düşmesinde İran’ın rolü var..

5- İran’ın yayılma haritası, mezhep üzerinden yürüttüğü jeopolitik hedefleri ABD ve İsrail’in işini kolaylaştırmaktadır. Sünni Arap ülkelerine “Bakın İran sizi vuracak. Biz sizi koruyalım” teklifinin psikolojik temeli İran’ın tehdit edici tavırlarıdır. İşte bu teklif, Arap yönetimlerini “ülkelerini imha edecek” bir senaryonun içine hapsetmektedir.

İşte biz, Türkiye, böyle bir savaşa direniyoruz

İşte biz, Türkiye olarak, böyle bir savaya direnmeye çalışıyoruz. Mezhep savaşlarına, ülkelerin bölünmesine karşı akil bir duruş sergilemeye çalışıyoruz. Gezi terörünün, 17-25 Aralık müdahalesinin, 15 Temmuz işgal ve iç savaş girişiminin nedeni bu duruşumuzdur.

ABD’de devam eden Rıza Zarrab davası ile yeni bir ekonomik darbe planlanmaktadır ve sebebi yine bu duruştur. Türkiye’yi küçültme, Türkiye’nin direncini zayıflatma, bölge dışına itme, kendi içine hapsetme planlarının sebebi yeni coğrafya dizaynıdır, Türkiye’nin muhtemel direncidir.

***

Suudi-İran savaşını tezgâhlayanlar da, Kudüs’ü peşkeş çekenler de, Türkiye ve Cumhurbaşkanı’nı hedef alanlar da aynı merkezlerdir.