Yeni Şafak yazarı: Bu çocukları kurban edemeyiz

Ethem Sancak tarafından görevlerine son verilen, Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocak'a Yeni Şafak yazarı Ali Nur Kutlu "Bu davanın çocukları imtihanları kaybetti, ama onları kurban edemeyiz" dedi.

Star Medya Grubu patronu Ethem Sancak'ın AKP'ye yakınlığıyla bilinen üç önemli isim Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan'ın tasfiye etmesine yönelik olarak Yeni Şafak yazarı Ali Nur Kutlu'nun, 'Bu davanın çocukları' başlıklı yazısında, "Bu çocukları ne kadar hatalı olursa olsun, zerre kadar davaya katkısı olmayan, çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen insanlara kurban edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Ali Nur Kutlu, çetin imtihanlardan geçtiklerini ancak hiç bilmedikleri yerden, 'paradan, makamdan, mevkiden' hesabı çekildiklerini ve imtihanı kaybettiklerini söyledi.

Ali Nut Kutlu'nun Yeni Şafak gazetesinde 'Bu davanın çocukları' başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

 

...Bu davanın çocukları imtihanları kaybetti, günahlara battı, gaflete daldı ama affeden, bağışlayan, merhamet eden bir Allah’a inandı, onun yolundan vazgeçmedi. Af diledi, gözyaşı döktü, tövbeler etti.

Bu davanın çocukları düşse de, tökezlese de, sürünse de bu dava için ağlamaya, bu dava için dertlenmeye devam etti. Bu çocuklar ümmetin evlatlarıdır.

Bu çocukları ne kadar hatalı olursa olsun, zerre kadar davaya katkısı olmayan, çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen insanlara kurban edemeyiz.

Davanın çocuklarını haksız yere siyasete, çıkar ilişkilerine, kişisel kavgalara kurban edemeyiz.

Eğer davanın çocuklarını haksız yere  kurban verirseniz, bugüne kadar verdiğimiz kavganın, ödediğimiz bedellerin, çektiğimiz çilenin ne anlamı kalır?

Biz siyaseti ve ticareti bir büyük dava için, Büyük Türkiye hayali için, ümmetin birliği için yapanlardanız.

Davanızın çocuklarını siyaset ve ticarete kurban ederseniz Allah rahmetini keser.