Yeni Şafak TKP’yi yasadışı ilan etti, hedef gösterdi!

Yüzbinler AKP’ye karşı sokağa dökülürken, halk hükümeti istifaya çağırırken Yeni Şafak adlı gazete emniyetten aldığı anlaşılan bilgilerle TKP’yi açıkça hedef gösterdi.

AKP yandaşlığında sınır tanımayan Yeni Şafak, Türkiye Komünist Partisi’ni hedef aldı.

Gazete servis edildiği anlaşılan bir haberle mobese görüntülerinden 75 kişinin tespit edildiğini yazdı.

“Polis, Gezi Parkı eylemlerinde gruplar arasına karışarak gençleri kışkırtan 75 yasadışı örgüt liderini belirledi” diyen Yeni Şafak'ın haberinin devamında ise en az bu giriş kadar büyük bir skandal vardı.

Yeni Şafak, AKP’ye karşı sokağa dökülen yüzbinlerle birlikte mücadele eden TKP’yi marjinal, yasadışı ilan etti ve 75 kişilik listede TKP’nin olduğunu yazdı.

Haberde yer alan skandal ifadeler şöyle:

MOBESE kameralarınca tespit edilen DHKP-C, TKP, MLKP gibi marjinal grupların liderliğini yapan 75 provokatörün, özellikle banka şubeleri ile ATM'ler, polis otoları ve birçok dükkana yapılan saldırıları organize ettikleri anlaşıldı.

Milyonlarca lira zararın meydana geldiği şehir terörü sonrası, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde kurulan özel bir ekip, gruplar arasına karışan 'marjinal timleri' MOBESE kayıtlarından tespit etmeye başladı. Niyeti sadece gösteri ve protesto olan vatandaşların arasına karışan ve özellikle gençleri örgütleyerek polise karşı kışkırtan 75 örgüt liderini belirleyen ekipler, olayların bitmesinin ardından geniş kapsamlı bir temizlik operasyonu başlatacak.

(soL - Haber Merkezi)