Yeni Şafak, Gezicilerin korkunç planını açığa çıkardı

Yeni Şafak gazetesi, Gezicilerin "korkunç" İstanbul planını ortaya çıkardı. Bu "plana" göre, 2 aylık suyu kalan İstanbul'da, bütün musluklar açılarak su miktarı 1 aya indirilecek ve böylece Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde zor durumda bırakılacak.

(soL - Haber Merkezi) AKP yandaşı Yeni Şafak gazetesi, Gezicilerin yeni "korkunç" planını teşhir etti.

"Gezicilerin korkunç İstanbul planı!" başlıklı haberde, "Gezi olaylarıyla birlikte hükümeti devirebilmek için hemen her yolu deneyen 'sağcı, solcu, ulusalcı, kürtçü vb.' gibi görüşlerin ortaya çıkardığı fikir koalisyonu"nun, yeni bir eylem için çalıştığının ortaya çıktığı aktarıldı.

Yeni Şafak'ın "açığa çıkardığı" o plan, şöyle anlatıldı:

"Sosyal medya üzerinden yapılan kampanyalardan biri de İstanbul'un suyu üzerine. Aylardır bilimadamları İstanbul'a yeterli düzeyde yağmurun düşmediğini bu yüzden su sıkıntısı çekilebileceğini söylemişti. Bazı uzmanlar da 'İstanbul'un 2 aylık suyu kaldı' uyarıları yapmıştı.

Bu uyarılardan yola çıkan bazı Geziciler, Twitter'da örgütlenerek İstanbul'un suyunu bitirmeye, böylece hem belediyeyi hem de Köşk seçimleri öncesi Başbakan Erdoğan'ı zor duruma düşürmeye çalışacak. Buna göre eyleme katılanlar tarafından musluklar açık bırakılacak, İstanbul'un suyu 1 ayda bitirilecek, hükümet ve belediye zor durumda kalacak."

Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı "korkunç plan"ın yaratıcısı ise, "ATATÜRKÇÜ AYFER" isimli bir Twitter kullanıcısı.