Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Karagül: Rusya ve İran, Türkiye'ye savaş ilan etti

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Moskova ve Tahran Suriye'yi işgal etti" derken "Eğer olanları doğru okursanız, iki ülkenin de aslında Türkiye'ye savaş ilan ettiğini göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Rusya krizine ilişkin bir köşe yazısı kaleme aldı.

Rusya ve İran'ın Suriye'yi işgal ettiğini ve Türkiye'ye savaş ilan ettiğini ileri süren Karagül, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Moskova ve Tahran Suriye'yi işgal etti

Öyleyse biz de açık konuşalım:
Rusya ve İran Suriye'yi işgal etmiştir. Bu iki ülke, Suriye rejimine karşı mücadele eden muhalefet gruplarının tamamını tasfiye edip haritadan silmek için geniş kapsamlı bir savaş başlatmıştır.Şam rejimini korumak artık bu aşamadan sonra onlar için de hiçbiranlam ifade etmemektedir.

Çünkü onlara göre artık bir Şam rejimi olmayacaktır. Onların planladığı savaşın sonuna göre de bir Esad yönetimi olmayacaktır. Bu düpedüz işgaldir ve işgal sonrası yeni yönetimi kendi önceliklerine göre kuracaklardır. Hesap budur. Dolayısıyla İran ve Rusya'nın Şam rejimini ayakta tutmak için bu ülkeye girdiğini düşünmek apaçık yanılgıdır. Tahran ve Moskova, coğrafyanın yeniharitasına müdahale etmek için, kendi haritalarını dayatmak için Suriye'yi işgale girişmiştir.

***
Moskova ve Tahran Suriye üzerinden Türkiye'yi vurmaktadır. Terörle mücadele gerekçesiyle başlatılan işgal harekatı doğrudan Türkiye'nin çıkar alanlarına yöneltilmiştir. Tahran, Rusya'nın silahıyla Türkiye'yi vurmaktadır ve Ankara'nın destek verdiği ılımlı muhalefeti yok etmeye çalışmaktadır. Ama savaş alanı her ne kadar Suriye toprakları olsa da, iki ülke Türkiye'nin sınırlarını vurarak, onu nefes alamaz hale getirmeye çalışmakta, Türkiye'ningüney sınırlarını kontrol altına almaktadır.