Yeni Asır, tiyatro sanatçısı Orçun Masatçı'yı hedef gösterdi

İzmir Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü Koordinatörlüğüne getirilen, tiyatrosu sanatçısı Orçun Masatçı, Yeni Asır tarafından terörist ilan edildi.

Ege bölgesinin yerel gazetesi Yeni Asır iki gün önce yaptığı haberle, İzmir Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü Koordinatörlüğü görevine getirilen tiyatrocu Orçun Masatçı’yı terörist ilan etti.

Masatçı'nın 1 Mayıs eylemlerine katıldığını, Haziran Direnişi başta olma üzere bir dizi eylemlerde de aktif rol aldığını belirten gazete, sanatçının katıldığı 1 Mayıs mitinginde gözaltına alınmasını ve yerel mahkeme tarafından “örgütün gücünü kullanarak, polisi etkisiz hale getirdiği” gerekçesiyle verilen, aynı zamanda temyizde olan “2 yıl 2 ay hapis cezası” kararından yola çıkarak sanatçıyı hedef gösterdi.

'Militan Konak’ta başlığıyla yayınlanan provakatif haberde, Masatçı’nın Kobane halkı için düzenlenen yardım kampanyasına destek olmak amacıyla attığı tweet’i de gerekçe gösterdi.

Orçun Masatçı ise bugün kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Yeni Asır’a Nazım Hikmet’in dizeleriyle yanıt verdi:

'Militanlığa devam ediyor hala'

“Yeni Asır provokatörlüğüne dayanışmayla cevap veren tüm dostlara teşekkür ederim. İftiracılar türlü yollarla saldırmaya devam etseler de duruşumuz her zaman açık ve net olmuştur.Gazetecilikten çok tetikçi rolüne soyunan yeni asır denen gazete müsveddesinin hedefi benden çok, Sema Pekdaş ve sanatçının kendini ifade özgürlüğüdür. Adaletsizliğe, karanlığa, iş cinayetlerine, kirli savaş tezkerelerinize karşı sokaklar evim, sokaktakiler kardeşimdir. Nazım'ın ışıklı anısına da sığınarak ‘O HALDE YAZIN 3 SÜTÜN ÜSTÜNE KAPKARA HAYKIRAN PUNTOLARLA ORÇUN MASATÇI "MİLİTAN"LIĞA DEVAM EDİYOR HALA” .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinde olduğu bilinen Ahmet Çalık'ın sahibi olduğu Turkuaz yayın grubuna ait olan Yeni Asır, özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi aleyhine yaptığı provakatif yayınlarıyla biliniyor. Daha önce de CHP'lilerin tepkisini çeken gazete için CHP İzmir milletvekili Alattin Yüksel bir konuşmasında, "Hemen şurada bir gazete var. Havuzdan medya çıktı. Turkuvaz'ın üçüncü gazetesi Yeni Asır'da ahlak fukarası, köşe tetikçisi, fedai var." ifadelerini kullanmıştı.

İzmirli Sanatçılardan Masatçı'ya destek
Öte yandan, İzmirli Sanatçıların Orçun Masatçı'ya destek olmak amacıyla bugün saat:16.00'da Yeni Asır'ın İzmir'de bulunan binasının önünde bir basın açıklaması yapacağı duyuruldu.