Yeni Akit'ten antik eser yorumu: "Putperest kavimlerin enkazları"

Yeni Akit gazetesi, bir bira markasının sponsorluğunda Çanakkale'de üç tapınak ile bir kilisenin restore edilmesine çıkıştı. Gazete, restore edilen eserleri "putperest ve Hıristiyan kavimlerin enkazları" olarak niteledi.

Gerici medyanın en fütursuzca saldırgan gazetesi Yeni Akit, bu defa da antik eserleri hedef seçti. Gazetede yer alan "Biracının tapınak aşkı" başlıklı haberde "Biracı Tuncay Özilhan, putperest kavimlerin tapınaklarını ihya etmek için canla başla çalışıyor. Efes Pilsen'in sağladığı büyük maddî desteklerle Çanakkale bölgesinde üç tapınak ile bir kilise restore edildi" denildi.

Haberde dile getirilen eleştirilerden biri, bir bira firmasının bu işe sponsor olmasıydı. Fakat haber sponsorluk müessesesinin yerine sadece "bira firması sponsorluğunu" eleştirince, çiğ bir içki karşıtlığına dönüştü.

Haberde asıl dikkat çekici kısım ise, Türkiye'nin kültürel mirasının önemli bir kısmını oluşturan antik kalıntıların "putperest ve Hıristiyan kavimlerin enkazları" olarak nitelenmesi oldu.

Dün de konser iptal ettirdiler
Yeni Akit'in bir başka vukuatı ise, yaptığı tehditkâr haber nedeniyle İsrailli bir grubun konserinin iptal edilmesi oldu.
İlgili haber

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç.Dr. Nurettin Arslan'ın başkanlığında, kırk kişilik bir kazı ekibi tarafından Assos Behramkale ve Gürpınar'da yürütülen çalışmalarda Assos Antik Tiyatrosu yeniden ayağa kaldırılıyor, küp ve lahit mezarlar ile bazilikal planda bir tapınak da ortaya çıkartılıyor. Ayrıca Apollon Smintheus Tapınağı ve çevresi düzenleniyor ve Athena tapınağına ait 6 sütunun tamiratı da yapılıyor.

AKP döneminde Başbakanlık tarafından akreditasyon verilen Yeni Akit gazetesi, haberinde "Bira pazarının en büyük firması olan Efes Pilsen, kültürel hizmet adı altında putperest ve Hıristiyan kavimlerin enkazlarını ihya etmeye çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

(soL - Haber Merkezi)