Yeni Akit’in hedef gösterdiği radyocuya saldırı!

Yeni Akit gazetesinin “Al sana gazeteci” manşetiyle yaptığı haberin içeriğinde, “PKK’nin toplantılarında sunuculuk ve PKK’liler için saygı duruşu anonsu” ifadesiyle hedef gösterdiği Diyarbakır’da yayın yapan Gün Radyo’nun sunucusu Rohat Emekçi, saldırıya uğradı.


Yeni Akit haberinin yayınlandığı gün (16 Aralık) saat 23.20 sıralarında Diyarbakır’da Diyar Galeria’da bulunan radyo binasından çıkarak, evine gitmek amacıyla taksi durağına geçen Emekçi, burada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı.

Medyanıngünlüğü.com adlı sitede yer alan habere göre, saldırının ardından hastaneye kaldırılan Emekçi, tedavisinin ardından taburcu edildi. Doktor raporlarına göre, sağ kolunda kırık oluşan ve parmaklarında doku ezilmesi meydana gelen Emekçi, saldırının yaşandığı gün Yeni Akit Gazetesi’nde yer alan haberde, Kürt gazetecilerin hedef gösterildiğini ve bu saldırının da bu kapsamda planlı bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Saldırı anında neye uğradığını anlayamadığını belirten Emekçi, “Taksiye binmek için yolun karşı tarafına geçtim. Karşıya geçtiğim sırada, birisinin veya birileri direk bana saldırdı. Karanlık olduğundan kaynaklı saldırganları göremedim. Beni direk yere atıp, darp etti. Şaşkınlık içinde kaldım, çünkü ne çantamı aldı ne de telefonumu. Beni darp ettikten sonra kaçıp olay yerinde kayboldu” dedi.

Konu hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Emekçi, “Biz Apê Musa’nın geleneğinden geliyoruz. Bunlar asla bizi şiddetle korkutamazlar. Biz her zaman buradayız ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.