Yeni Akit yine zırvaladı: soL 'paralelci' olmuş

AKP'nin Yeni Akit'i, soL'u bu kez CHA kaynaklı haber yayınladığı için "paralelci" ilan ederek yine akılsız bir propagandaya imza attı.

Haber Merkezi

AKP'nin tetikçi yayını Yeni Akit yine soL'u hedef gösterdi. Akit bu kez soL'u CHA kaynaklı bir haberi yayınladığı için "paralelci" ilan ederek zırvalıklarına bir yenisini daha ekledi.

"Din düşmanı sitenin paralelcilerle cilveleşmesi gözden kaçmadı" başlıklı yazıda, "Marjinal devrimci sol gruplara yakınlığıyla bilinen haber.sol.org.tr, paralelcilerle ittifakını resmen tescilledi. Bu vesileyle paralel yapının hangi yapılarla dirsek temas halinde olduğu da belli oldu. Cihan haber ajansının haberlerine son dönemde ağırlıklı olarak kullanmaya başlayan Haber Sol sitesi deşifre oldu" gibi komik ifadelere yer verildi. 

Yeni Akit'i "gücendiren" ise, CHA'nın Burç FM programcısı "Oğuz On" müstear ismiyle yayınlar yapan Serkan Sedat Güray'ın "Bıbıcım Sıfırladım" isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası açılmasını haberine soL'un yer vermesi.

HEDEF GÖSTERMEYİ BİLE BECEREMEDİ

Ancak aynı habere Akit'in de yer verdiği görüldü. Yazının spotunda soL hedef gösterilirken içerikte yalnızca CHA'nın haberinin yer alması dikkat çekti. Böylece Akit, soL'u "hedef göstermeyi" bile becerememiş oldu. Akit'in yayınladığı haber şöyle:

İDRAK YOKSUNU AKİT

soL'un kaynak gösterdiği kuruluşlar arasında AA ve İHA da yer alıyor. soL'un AA ve İHA kaynaklı haberleri yayınladığında AKP'li olmadığı gibi CHA kaynaklı haberleri yayınladığında da "paralelci" olmadığını idrak edecek yetiden yoksun olan Akit, bir kez daha niteliksiz yayıncılığını gözler önüne sermiş oldu.